Mit visztek magatokkal a kutyás kirándulásra?
Kaját nem viszek magammal. Egy napot idehaza is kibír a kutya estétől estéig kaja nélkül. Vizet azonban mindig viszek neki rendes műanyag flakonban, amiben magamnak is, és tálat is viszek hozzá.
Ilyeneket, mint kutyahátizsák és társai, hanyagolom. A rendes pórázát viszem: ha pórázra veszem, járjon is mellettem. Egyébként szabadon engedem.
Ami fontos: élénk színű (piros) kendőt kötök a nyakára, nehogy véletlenül valaki vadnak nézze.
Útvonalat nem a kutyának nézek, hanem magunknak, de turástákkal tömött, népszerű kirándulóútvonalra én se megyek, nemhogy a kutyámat vinném. Ha sziklát, barlangot érint a túra, akkor sem viszem őt.
Télen nem viszem egész napos túrára, mert kisméretű és elveszik a 30 centis hóban, de ha vinném, nem flakonban vinnék neki vizet, hanem termoszban, hogy ne fagyjon meg.
Ha kirándulni megyünk a kutyával, az élelmen és a vizen kívül a legfontosabb dolog a kutyám száméra, az a kullancs elleni védelem. 2 nappal előtte spot-on, aztán kullancsriasztó nyakörv is van rajta, és indulás előtt lefújom hígított Neostomozannal. Azon kívül hogy chip van benne, ilyenkor teszek rá egy kapszulás bilétát, amiben benne van a címem, nevem, ha véletlenül történik valami baj, azonnal vissza tudjon kerülni. Ezen kívül ha lakott területen keresztül megyünk, vagy érintünk város túra közben, mindenképpen legyen rajta kutyáknak készült láthatósági mellény.
Túrán nem adok rá kutyahátizsákot, mert nem tud olyan szabadon mozogni, elbírom az ő batyuját is :)
Rendszeresen megállunk pihenni, inni stb. kirándulás előtt nem kap enni, gyomorcsavar miatt. Ilyenkor még jobban szemmel tartom, és ő is tudja hogy nem mehet idegen helyen olyan messzire mint ismert területen.
én tápot egy keveset vinnék,hanem inább töbször bemennék boltokbaés ott vennék, vizet meg te is iszol,abból tudsz neki is adni,csak ne legyen szénsavas ,póráz!!
↑˘↑↑↑↓→↨▀▬↨á‼Ú▬
a kutyát
vizet neki, ilyenkor nem sokat, max 1 litert (nyáron sokkal többet)
kutyás törölközöt (a kisebbik hajlamos összegyüjteni a havat a lábán, azt letörölni)
kisebbiknek bundás, vízálló kabátot; a nagy fagyálló
összehajtható itatót
1 kisebb zacskó kutyakekszet vagy virslit, csak jutifalatnak
normál, utcai (nem flexi) pórázt
narancssárga nyakörvet vagy fényvisszaverő mellényt
oltási könyvet
mi általában szervezett túrákra járunk, a kutyim viszonylag jólneveltek és kivülről sem vérengző darabok, elviselnek minket a túrázó népek .. szervezett túrán kisebb az esély hogy levadásznak minket
hát igen... mi a hétvégén összecsomagoltunk egy ilyen hátizsákot az összes kellékkel, plusz a mi vizünk, stb - hát méretes lett... tulajdonképpen arra voltak kíváncsi, hogy lehet-e kicsit csökkenteni a cipelnivalók mennyiségét (ezért gondoltam a kutyahátizsákra), hisz pl. a víz nekünk 2-3 liter, a kutyának 1-2 liter, az már önmagában is több, mint öt kiló. De úgy látom, nem nagyon lehet csökkenteni, szóval cipelünk...
Ja, én még a hosszabb pórázon gondolkodom, olyan helyeken, ahol több a túrázó, és ahol folyamatosan jönnek szembe családok, gondoltam, hogy nem szerencsés szabadon engedni a kutyát. Nem mintha kárt tenne valakiben, de tudom, hogy van, aki fél tőle, meg gyerekek is vannak... rövid pórázra viszont nem szívesen veszem ilyenkor, mert akkor mi értelme van a kirándulásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!