Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyv?

Törzskönyv?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 7. 15:39
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Ne vezessük félre az embereket! A törzskönyv nem garantálja, hogy egészséges a kiskutya és hogy kiállításon nyerni fog. Ez egy családfa, egy regisztrációs dokumentum, mint nekünk a személyi. Az emberek személyije sem garantálja, hogy mindenki szép és egészséges. Ezzel nem azt mondom, hogy ne váltsák ki, mert én is fontosnak tartom, csak ne vágjuk át őket azzal, hogy ha törzskönyvvel veszi a kutyát akkor egészséges lesz! Azokat is nyugodtan lehet ivartalanítani, mert attól, hogy van törzskönyve nem kell vele tenyészteni!

A probléma szerintem az, hogy sokan úgy gondolják, hogy a törzskönyv az "húúúú neki még olyanja is van" holott ők is ugyanolyan kutyák mint a többi, szeretnek játszani, bohóckodni, sárban hemperegni.

Vagy nem??

2010. ápr. 7. 15:39
 2/16 anonim ***** válasza:
14%
Én is teljesen igy vagyok vele. Ha valaki beleszeret egy kutyába, legyen az menhelyen vagy egy szaporitónál, akkor nem azt fogja nézni hogy van e törzskönyve vagy sem !!! Tökre egyetértek.
2010. ápr. 7. 15:41
 3/16 A kérdező kommentje:
Szerintem félreértettél. Nem azt mondom, hogy nem kell nekik. Hanem azt, hogy nem garantálja hogy egészséges a kölyök, mert ez egy dokumentum, ami a felmenőit igazolja. Ami nagyon fontos, de nem arra való, amire sokan gondolják!
2010. ápr. 7. 15:44
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
De igenis érdemesebb törzskönyvel venni kutyát,benne van a családfa + a nyert díjak,nem mind1 hogy szaporítótól veszel kutyát. Ha nincs pénzed ne vegyél kutyát,és ne legyél féltékeny a tk-s kutyák gazdájára hogy ilyen kérdéseket írsz ki.
2010. ápr. 7. 15:48
 5/16 A kérdező kommentje:
Aki értelmesen nem tud olvasni az ne válaszoljon. MONDOM FONTOSNAK TARTOM ÉS AZ ÉN KUTYÁMNAK IS VAN. Versenyzek. Kiállítok. DE! Attól még, hogy valaki törzskönyvet ad nem tenyésztő és nem biztos hogy egészséges a kölyök. A lényeg az akart lenni, hogy nem a papíron van a lényeg, hanem a szűréseket kellene jobban kihangsúlyozni.
2010. ápr. 7. 15:53
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Figyelj semmi sem biztos. Csak tudod a jó tenyésztőnél pl 100 kutyából lesz beteg 2, a szaporítónál meg 50... Van egy kis különbség. Arról nem is beszélve hogy nem csak betegséggel lehet ártani a fajtának.
2010. ápr. 7. 16:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
De ezt egyébként is szoktuk hangsúlyozni nem? A törzskönyv az alap, ha pénzt adunk egy kutyáért. (Ingyen kutyákat meg a menhelyen lehet találni ezrével.) A lugutóbbi hozzászólásomban én is leírtam, hogy csak az nem törzskönyvezteti a tk-s szülők kölykeit, aki nem akarja. A MEOE gyakorlatilag ellenörzés nélkül törzskönyvez, ami elég szomorú, de ez van. Ettől még a tk. nem felesleges, viszont nem garancia az egészségre. Ezért kell körültekintően tenyésztőt választani! De ezt szinte mindig leírjuk, hetente többször is.
2010. ápr. 7. 16:05
 8/16 anonim ***** válasza:
95%

Nem vezetjük félre az embereket !

Ki mondta azt hogy a Tk= egészséges kölyökkel ??

A Tk nem biztosíték , csak arra hogy kik a szülők , az ősők mit értek el stb....!

Egy sima Tk-ző szaporítótól születhet beteg kutya, ahhoz hogy 2 kutyának kölykei szülessenek nem kell semmi , ha van Tk-ve mind a 2 -nek , a szaporító letörzskönyvezi és kész ! A szülőknek nincsen tenyészszemléje, szűrése, kiállítási eredménye !

Innen ered a beteg Tk-s kutya !

És persze sok sok okos ember ,nem tudja megkülömböztetni a szaporítót, az IGAZI tenyésztőtől . Pont azért mert a szaporító is tud Tk-kölyköket "gyártani" .

És vannak sokan akik meg is veszik , majd azt mondják tenyészőtől vettem kölyökt mégis beteg , hogy lehet ??!!

Pont így sajnos.

2010. ápr. 7. 16:26
 9/16 anonim ***** válasza:
96%
A legtöbben akik ilyen témában kérdeznek a kutyavásárlásról, sajnos nem elég tájékozottak ahhoz, hogy meg tudják különböztetni a szaporítót a tenyésztőtől és ez néha tényleg nem könnyű feladat. Ezért szoktuk azt javasolni, hogy mindenképpen törzskönyvvel vegyék, mert ez igaz, hogy nem életbiztosítás, de sokkal kevesebb az esély arra, hogy így kifogjon egy szaporítót. A törzskönyv nem garancia, hanem egy alap dolog, ez alatt semmiképpen nem lehet adni. A tenyésztőknek csak az egyik ismérve a törzskönyv de van még egy csomó más is, nem lesz attól valaki tenyésztő, hogy letörzskönyvezteti a kicsiket.
2010. ápr. 7. 16:37
 10/16 anonim ***** válasza:
67%
Törzskönyvet ugye az egész alomra adnak amihez kell kennelnév.És ha valaki 2 törzskönyves kutyát pároztat de nincs kennelneve akkor ő nem tud törzskönyvet kérni és szaporítónak számít?
2010. ápr. 7. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!