Lebénult tacskó esélyei?
Kb. április 5. vagy 6. körül lebénult. De még 4-én elvittük orvoshoz, mert 3-án nehezen mozgott. De akkor még tudott járni. Az orvos csinált röntgen felvételt. Ki volt kopva valahol hátul 2 csigolya között a porc. Kapott injekciókat, vitamint. Azt mondta, hogy rendbe kell jönnie. De 5-én reggel már nagyon nehezen járt és délre már csak húzta a hátsó lábait. Azután hortuk orvoshoz kapott szteroidokat, fájdalom csillapitót, gyulladáscsökkentőt. Azt mondta, hogy a műtét jelenthet csak végleges megoldást, de az meg nagyon drága. Végül nem műtettük meg. Utána még párszor elvittük szteroid injekciókra. Talán 4-et kapott és utána azt mondta az orvos, hogy felesleges. Akkor egyáltalán nem tudta mozgatni a lábait, vizelni se tud és széklet is akkor jött amikor. Azóta orvosnál nem voltunk vele.
De pár napja már a lábait fel tudja emelni. Ráállni nem tud és nem is látszik, hogy akarna. És a székletet úgy vissza tudja tartani, hogy a helyére nem piszkít be. Csak akkor ha kitesszük.
De az a legnagyobb gond, hogy a lábain a bőr a farkán és a herezacskójan kikopott ahogy csúszik. Nem engedem neki, hogy nagyon sokat menjen emiatt. Csináltunk neki kerekesszéket és abban szok valamennyit sétálni, de nem nagyon akar benne.
Mit kezdjek vele? Mi lenne a legjobb megoldás?
Te tudod mennyit ér a kutyád élete. Még nagyon fiatal, jók az esélyei. Én úszni is vittem a műtét után a kutyámat, tornáztattam is. Nem az igazi, de tud járni, most 13 éves.
Szok? Jesszus..
Még azokat elfelejtettem mondani, hogy a 3. vagy 2. szteroid után érezte a lábait. Meg, hogy azóta leépültetk az izmai, de gondolom ez ebben a helyzetben normális.
"Szok? Jesszus.." Ez meg mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!