Holnap hoznak nekunk egy nemetjuhasz kutyat.6eves es szuka. Van egy 8eves vizslank o is szuka, meg egy 1eves tacsko es o is szuka. Egy kicsit felek hogy ossze fognak menni vagy nem?
A meglévő kutyáid hogyan vannak szocializálva, nevelve?
Séták során szoktak találkozni szabadon más kutyákkal? Játszanak velük? Tiltható-e a helytelen viselkedés náluk?
A német juhászról mit lehet tudni? Ez alatt a 6 év alatt hogyan élt?
Ezek döntenek, nem a fajta.
Nekem egy fél éves ónémetjuhászom van (szőrösebb éy kicsit nagyobb a rendesnél), anyukámnál egy 5 éves cavarlier spániel van. Rendszeresen viszem Macit anyuhoz és Lala nagyon jól kijön a kisszarossal, pedig már nagyobb nála sokkal. Mindketten kanok és nagyon bírják egymást. A törpe Lala apáskodik a Mackókat felett. Szerintem nálatok sem lesz semmi gond. Az összeszoktatást, amúgy úgy lehet megoldani, hogy hagyod hagy ismerkedjenek. Ha kicsit játszanak, bunyóznak nincs baj, de azért legyél a közelükbe nehogy egymádnak ugorjanak. Egy idő után összeszoknak.
Esetleg egy másik módszer, de én ezt macskánál alkalmaztam, hogy a májkrémet megnyalintod az egyikkel, majd átviszed a másikhoz és ő is megkóstolja, oda-vissza játék. A lényeg, hogy mindig annak add először aki már ott lakik régóta, nehogy megsértődjön őfelsége, hogy az új kapott először és nem ő.
Na, ott lehet bibi. Ha a szokásos módon telepőrző egy kutya, az nem sétál, nem haverkodik más kutyákkal, mert sosem volt rá lehetősége.
Miért nem mentek el a saját 2 kutyával egy olyan helyre, ami idegen a német juhásznak is? ott majd kiderül, hogy milyen a természete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!