Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyatartók nagy többsége...

A kutyatartók nagy többsége szerint miért elfogadott, hogy a kutyaürüléket a járda szélén meg szanaszét hagyják, nem szedik össze a kutyájuk után?

Figyelt kérdés

Nem célom, hogy veszekedést szítsak! De tényleg komolyan érdekel. Talán ha megértem, sikerül jobban tolerálnom, mert nem szeretek senkit utálni. Látom a jól öltözött, tiszta, igényesnek tűnő kutyasétáltatókat, törpe és óriás kutyákkal, pórázon vagy anélkül, egy vagy több kutyával stb. Naponta elmegy előttünk kb. 50-100. És egyiknek sem jut eszébe összeszedni. Bicikliút és járda széle tele van. A gyerekkel úgy lehet sétálni, hogy fogom a kezét, pedig 6 éves, és pásztázzuk a terepet. Nem egyszer hazahoztunk már a cipő talpán penetráns büdös kutyaszart, amit aztán vagy áztatsz és sikálod napokig, vagy kidobod a cipőt. És csak reméled, hogy a kutyatartó a kutya orvosi ellátását illetően igényesebb, és nem hoztál haza valami fertőzést is. Volt, hogy a kicsinek a kezéből szedtem ki, mikor megtanult járni, hozta mutatni hogy mit talált. Fertőtlenítő kendő nélkül nem tanácsos kilépni az utcára.

A kutyásoknak meg egy nyamvadt kis zacskó és egy mozdulat.

Tisztelet a kivételnek, és ha találkozom fél évben egyszer olyannal, aki összeszedi, akkor meg is szoktam neki köszönni.

De a kutyásokat, akik kimanikűrözve billegnek a kutya mögött, tényleg egy kicsit sem zavarja, hogy nap mint nap bűzös, undorító kupacok között billegnek? Nem szégyenlik otthagyni? Nekik nem fontos a saját gyerekük, aki arra jár, hogy bele ne lépjen stb?

A napokban egy nő lehajolt egy zsebkendővel, na, gondoltam, milyen rendes, összeszedi. Hát a zsepivel megtörölgette alaposan a kutya fenekét, a kakis zsepit meg ledobta a kupac mellé és elsétált.

És ezek után mi tartja őket vissza, hogy ők is odakakkantsanak a járda szélére? Az igényesség biztos nem.

Miért így működik ez, szerintetek?

2016. ápr. 16. 19:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagy kutyás vagyok, és tegnap elmentünk egy régi ismerős kocsmájába. Az ismerős feleségének a pulija jelezte, hogy neki most kell. Imádok kutyát sétáltatni, ezért én vittem ki. Erre pont a járda közepére csinált. Fogtam a nejlon zacskót és felszettem kidobtam. Ha a fűben csinált volna akkor is felszedem. Pedig még csak nem is az én kutyám. Mentünk egy sarkot ott gubbasztott az úton egy adag. Nem az övé volt, fel akartam szedni, hogy ne a járdát rondítsa, de apukám nem engedte. Szerintem, ez olyan semmiség, hogy ha valaki kutyát tart erre is vállalkozott. És ha a kertben kakkant ott se szedi fel? Ja de mert nem akar belelépni? Na ugye!
2016. ápr. 17. 09:05
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van kutyám és mindig össze szedem utána tényleg semmiből nem tart. Ahol mi élünk vegyes sokat szedik de nagyon sokan nem...sajnos talán többen vannak akik nem. Én is haragszom az ilyenre mert semmiből nem tart egy kis zacskóval össze szedni.
2016. ápr. 17. 09:41
 23/30 anonim ***** válasza:
Én is fel szoktam szedni. A környékünkön szerintem az emberek 60 %-a felszedi. Viszont azt már felháborítónak találom, amikor megyek a két kutyámmal egy relative forgalmas út mentén, aminek a szélén füves rész van, megáll mellettem kocsival egy csapat srác, és mondják hogy szedjem fel azt a szart is, amit nem az én kutyáim hagytak ott.
2016. ápr. 17. 12:04
 24/30 Szilvi & Argos ***** válasza:
52%
Annál idegesítőbb dolog nincs, mikor sötétben a saját kutyám termékét elemlámpával keresve más szarába lépek! :(((((
2016. ápr. 17. 12:12
 25/30 A kérdező kommentje:

20-asnak igaza lehet. Nem hiszem, hogy erre csak bunkók laknak. Pl. amit írtatok, hogy a gyereket ott szaratják az utcán, még sosem láttam. Talán egyre többen rászoktak, hogy nem szedik fel, mert hát úgyis olyan sok kaki van, akkor az övék már nem oszt nem szoroz...

Gyűjtőedény van a közelben. Zacsi nélkül. De hát nekem sem osztogat az önkormányzat zacsit, hogy pl. a jégkrémes papírt ne dobjam a földre. Bolt van rengeteg, bárhová be lehet menni zacsit kérni, ha épp otthon maradt. De gondolom, leszoktak a környékbeliek a szedegetésről, és kész. És mivel lakóparkok tömkelege van itt rengeteg lakással, akik szinte mind kutyát tartanak, így nincs értelme szélmalomharcot folytatni. Tudomásul kell venni, hogy pusztul le a környék és elköltözni innen. Erre jutottam. Mer hogy azt írjátok, nálatok ez a gond nem áll fenn vagy ritka. Köszönöm a választ mindenkinek!

2016. ápr. 17. 19:22
 26/30 Szilvi & Argos ***** válasza:

Kertvárosban nálunk SEHOL kuka, csak a főutakon a buszmegállókban...ha keresztezünk egy ilyen utat akkor király, ha nem, akkor cipelhetem....

Bár ritkán sétálunk arra, inkább a Duna-parton...ott már végre több a kuka vagy csak a zsák.

A lepontozó megoszthatná velünk a véleményét ;)

2016. ápr. 17. 23:29
 27/30 anonim ***** válasza:
Budapesten lakom egy külvárosi "gettós" kerületben. Az egész környéken csak én szedem össze a kutya után, de az utcában még a kutyakaka a leggusztusosabb dolog. Részegek odahánynak, az összes ház fala végigpisilve (nem kutyák által), törött üvegek, szétdobált szemét. Szóval elég nagy challange eljutni a futtatós helyig anélkül hogy valamibe bele ne lépjünk. A környéken ez a mottó emiatt nem szedik össze, merthogy úgyis szemetes minden, és akinek kis méretű kutyusa van azt meg minek, mert kicsit kakil.
2016. ápr. 18. 11:55
 28/30 elwera ***** válasza:
100%

Én most a 8.kerben lakom és ezen a részen nincs kutyaszar sehol, pedig a mi házunkban is él legalább 6-8 kutya az enyémeken kívül. Én mindig összeszedem. A többiek is szerencsére. Itt vannak kirakva elég sűrűn szemetesek. Itt az szokott lenni inkább, hogy pasik megállnak inni az utcasarkon, aztán földhöz vágják a vodkásüveget. Egy csomószor szedtem már össze üvegszilánkokat az utcáról, a fűből is, nehogy a kutyáim lábába menjen.

Párom vett egy lakást a Lehel tér/ Dózsa György út környékén, és ott valami hihetetlen, ha kell le is fotózom, kb 30 centinként van egy kutyaszar pedig a sarok végén van szmetes kuka. Nem is tudom, ha én átköltözök oda, és a kutyáimat majd ott kell sétáltatnom, akkor mit csinálok, mert az egyik kutyám csinált már olyat, hogy más kutya szarát a szájába vette és úgy szaladt vele. Itt meg azért jó sok van, tehát itt majd úgy kell mennem, hogy pórázon mindig elrángatom a kutyákat a kakák mellől.

Nem tudom, hogy mért ilyen parasztok az emberek.

Volt egyébként olyan kérdés itt GYK-n egyszer, hogy Te mindig összeszeded a kutyaszart? És csomó itteni válaszoló írta, hogy hát nem mindig. Pl ha fűbe szarik, akkor nem, vagy ha nem látják mások akkor nem.

Ez nekem fura. Mintha nem lenne nekik lelkiismeretük.

2016. ápr. 18. 12:00
 29/30 anonim ***** válasza:
54%
Én Pedig màr olyant is láttam, hogy egy anyuka egy kocsi dísztárcsájàra céloztatta a kisfiát, hogy odapisiljen, és amikor sikerült megdicserte..
2016. ápr. 18. 19:40
 30/30 anonim válasza:

Belvárosban (V.) legtöbbször összeszedik, szаr nem nagyon van, viszont méterenként van kutyahúgy a házak falán, ami undorító.

Meg autó, bicikli kerékre is láttam már (bicajt meg ugye sokan felviszik, meg bele is lépsz).

Kilépek az ajtón állandóan tócsa fogad.

2022. okt. 11. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!