Jól szedtem ki a kullancsot? Kép!
Remélem látszik belőle valami. Első kullancs kiszedésem volt, nem tudom hogy el lehet-e rontani, de most pánikolok. Remélem nem volt fertőzött.
... mondtam, hogy azzal garantált lesz a fertőzés, ha a kullancs hordozó, csak pislogott a néni...
Én magamból szoktam kiszedegetni meg a macskákból.
Inkább kicsípek egy kis bőrt/szőrt magamból (vagy éppen a macskából) a csipesszel, minthogy megnyomjam a potrohát egy kicsit is.
"Ha lecsúszik a csipesz, az azért van, mert nem szorítod össze rendesen. "
belinkelnéd milyen csipeszt használsz?
Én magamból szedegetem, szóval nekem nem mindegy.
Ha meg a kutya fertőződik nem derül ki egyhamar vagy sosem.
Szemöldökcsipesz, kullancscsipesz, tökmindegy, ami a kezembe akad. Persze nyilván nem olyat használok, aminek lapos a fogófelülete, mert az alkalmatlan erre, hiszen nem tudod a bőrnél megragadni a dögöt, mindenképpen megfogod vele a kullancs potrohát, akkor meg nyilván tekergetni kell, ha nem akarod nyomni, de az nem jó, mert közben hány a kis genya.
Anno 600 Ft-ért vettem egy kulcstartóként használható kullancscsipeszt, újabban azzal nyomom, de még mindig a szemöldökcsipeszt tartom a legkényelmesebbnek.
aham, csak egy borsó méretű kullancsot nem fogsz nyakon csípni, a potroha kinyomása nélkül.
meg egy fél mm-es kullancsot sem fogsz tudni normálisan megszorítani szemöldökcsipesszel, főleg, ha a fele a bőrbe van fúródva.
tegnap 23:23
Egyetlen kullancs sem fúródik be úgy, hogy a feléig befúródna. Csak a feje van benn. Körömmel is ki lehet szedni potrohnyomkodás nélkül. Persze, nem mindenkinek sikerül.
disznók elé gyönngyöt...
Egy kicsi, pl 1 mm-es kullancs alig látszódik ki a bőrből, ha már beakasztott, de még nem szívta meg magát, főleg, ha egy kis bőrirritáció is fellép.
Már kiszedtem magamból jópárat és volt amihez alig fértem hozzá még a megfelelő eszközzel is.
Mondjuk a kicsik nem olyan veszélyesek, mint a nagyok, kisebb az esélye, hogy fertőzést hordoznak, de én azokat is inkább csipesszel szedném ki.
Volt már legalább 3-4X hogy véletlenül vakartam ki a kullancsot magamból, csak akkor tudatosult, mikor a körmöm alatt láttam mocorogni a frissen kivakart kullancsot.
Lehet körömmel, de nem biztos, hogy megéri.
Én sem mindig találom, ezért vettem hármat, az egyik csipesz csak előkerül...
Az én körmöm igen rövidre van vágva, de szívesen kiszedném vele belőletek a kullancsot, magamból már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!