Jól szedtem ki a kullancsot? Kép!
Remélem látszik belőle valami. Első kullancs kiszedésem volt, nem tudom hogy el lehet-e rontani, de most pánikolok. Remélem nem volt fertőzött.
Sajnos, ez már egy megszívott kullancs. Figyeld a kutyádat és bármi változás jele a kedélyében, evésében orvoshoz vezessen. Ha szerencséd volt, ez most nem egy fertőzött kullancs volt.
Védekezel valamivel? A tavaszi hónapok a veszélyesek. Tobzódnak a nekik remek időben.
Tudom, hogy nem szabad csavarni/nyomkodni.
Csipesszel nem tudtam megfogni, pont a szája mellett volt, hosszú a szőre, azt el kellett igazítani, közbe fogni hogy ne ficánkoljon, szóval nem volt egy könnyű művelet egyedül. Zsepivel megfogtam és kihúztam.
Foresto nyakörve van, 2 év alatt ez az első kullancs, úgyhogy szerintem nem rossz arány. :)
mennyi szakértő?!
A lényeg, hogy a kullancs beléből ne jusson vissza cucc, mert fertőzhet.
Nyomogatni, vegyszerrel, zsírral kínozni nem szabad.
A legjobb, ha a fejéhez minél közelebb meg lehet fogni egy csipesszel!
És bizony kell forgatni, mert ha csak húzod, akkor lecsúszik a csipesz a potrohára és már vissza is nyomtad a kullancs belét a kutyába meg ki is szakadhat és az se jó.
Ez pl jó kullancscsipesz.
A forgatási irány tök mindegy így lehet a
Esetleg kullancskiszedő kanállal, de én azt még nem használtam.
fényképről lehetetlen megállapítani.
Mikor a gyógyszertárban kerestem kullancskiszedő csipeszt, akkor mondta a gyógyszerész, hogy ő szemöldökcsipeszt használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!