Hogy szoktassam rá a három és fél hónapos keverék kutyusomat a pórázra?
Eddig soha nem adtam még rá ilyesmit mert eszembe se volt ez, de most mégis vettem egy pórázt, olyan lábbal belebújósat ami szerintem kényelmesebb mint a nyakörv, de mindig le akarja rágni magáról és a szájába veszi és nem lehet sétáltatni...
Van erre valamilyen módszer? Hogy hogy szoktassam hozzá? :)
Köszi a válaszokat! :)
Amit vettél az egy hám, ha jól értelmeztem.
Szerintem nagyon sok kutya nem szereti. Van egy franciabulldogom, és ő is utálja, mindig hozzádörgölőzik vmihez, úgy akarja leszedni.
Nagyon hozzászoktatni szerintem nem lehet.
hozzá fog szokni, az ő érdeke:)
mikor leviszed, próbáld elvonni a figyelmét.
ha épp piszkálja szólj rá és ha abbahagyta, dicsérd meg, játszatok benne nagyokat. tudatosuljon benne, h ha ezt ráadod, akkor mehet le szimatolni, játszani, találkozhat más kutyusokkal:)
Lehet, hogy kutyafüggő, és megfogja szokni.
Az én bullim már 1.5 éves és még mindig le akarja vakarni magáról. Első voltam.
Ha rágcsálja a hámot, vond el a figyelmét játékkal, jutalomfalattal. Azért rágcsálja, mert idegen, fura dolog van a testén, és nem tetszik neki. A figyelemeltereléssel megtanítod neki, hogy a hám nem rossz dolog.
Ha ez meg van, kapcsold rá a pórázt. A legtöbb kölyök simán elindul rajta, de van, aki rángat, ellenkezik, lefekszik, stb.
Guggolj le vele szemben, a póráz legyen laza. És hívjad. Ahogy elindul, dicsérd ezerrel, és hátrálj. Észre se fogja venni, hogy megy. Ha megfeszül a póráz, lépj közelebb, lazítsd vissza. Ha szembe guggolásból megy, állj fel, úgy hívd. Ha már úgy is megy, fordulj rendes irányba. 1-2 hét elteltével pedig a szép közlekedést is meg fogja tanulni.
Először a kertben, otthon gyakoroljatok, és amikor már szépen megy, akkor menjetek csak ki utcára.
Én hám helyett inkább nyakörvet ajánlanék, jobban, könnyebben lehet vele irányítani a kutyát.
A rendszeres séta nagyon fontos, jól tetted, hogy vettél neki pórázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!