Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam rá a három és...

Hogy szoktassam rá a három és fél hónapos keverék kutyusomat a pórázra?

Figyelt kérdés

Eddig soha nem adtam még rá ilyesmit mert eszembe se volt ez, de most mégis vettem egy pórázt, olyan lábbal belebújósat ami szerintem kényelmesebb mint a nyakörv, de mindig le akarja rágni magáról és a szájába veszi és nem lehet sétáltatni...

Van erre valamilyen módszer? Hogy hogy szoktassam hozzá? :)

Köszi a válaszokat! :)

2010. ápr. 5. 21:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Amit vettél az egy hám, ha jól értelmeztem.

Szerintem nagyon sok kutya nem szereti. Van egy franciabulldogom, és ő is utálja, mindig hozzádörgölőzik vmihez, úgy akarja leszedni.

Nagyon hozzászoktatni szerintem nem lehet.

2010. ápr. 5. 21:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Ugh:p értem. Hát meglátjuk mi lesz akkor. Ha nagyon nem szereti veszek nyakörvet:)
2010. ápr. 5. 22:31
 3/6 anonim ***** válasza:

hozzá fog szokni, az ő érdeke:)

mikor leviszed, próbáld elvonni a figyelmét.

ha épp piszkálja szólj rá és ha abbahagyta, dicsérd meg, játszatok benne nagyokat. tudatosuljon benne, h ha ezt ráadod, akkor mehet le szimatolni, játszani, találkozhat más kutyusokkal:)

2010. ápr. 6. 08:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy kutyafüggő, és megfogja szokni.

Az én bullim már 1.5 éves és még mindig le akarja vakarni magáról. Első voltam.

2010. ápr. 6. 09:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha rágcsálja a hámot, vond el a figyelmét játékkal, jutalomfalattal. Azért rágcsálja, mert idegen, fura dolog van a testén, és nem tetszik neki. A figyelemeltereléssel megtanítod neki, hogy a hám nem rossz dolog.

Ha ez meg van, kapcsold rá a pórázt. A legtöbb kölyök simán elindul rajta, de van, aki rángat, ellenkezik, lefekszik, stb.

Guggolj le vele szemben, a póráz legyen laza. És hívjad. Ahogy elindul, dicsérd ezerrel, és hátrálj. Észre se fogja venni, hogy megy. Ha megfeszül a póráz, lépj közelebb, lazítsd vissza. Ha szembe guggolásból megy, állj fel, úgy hívd. Ha már úgy is megy, fordulj rendes irányba. 1-2 hét elteltével pedig a szép közlekedést is meg fogja tanulni.

Először a kertben, otthon gyakoroljatok, és amikor már szépen megy, akkor menjetek csak ki utcára.

Én hám helyett inkább nyakörvet ajánlanék, jobban, könnyebben lehet vele irányítani a kutyát.

A rendszeres séta nagyon fontos, jól tetted, hogy vettél neki pórázt.

2010. ápr. 6. 11:39
 6/6 anonim ***** válasza:
az én kutyámat abszolút nem zavarta a hám. csináld úgy, hogy ráteszed játszol vele és 10 perc múlva leveszed. másnap már fél óra. aztán séta. el is fogja felejteni. és a hámot jó dolognak fogja gondolni, mert olyankor a gazdi játszik vele v sétál.:)
2010. ápr. 6. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!