Melyiknek van a legnagyobb mozgásigénye? Mudi vs cocker spániel vs beagle?
Eddigi kutyáim: spániel, beagle, mudi :)
Szóval első kézből adom az infókat.
A spániel és a beagle egyszerre volt, két kan. mivel vadászkutyák voltak, mentek, amerre láttak. Ha a mezőn elengedtem őket, kajtattak a szag után. De amúgy a spánielnek nem volt akkora nagy mozgásigénye. Inkább csavargásigénye volt :)
A beagle az egy "'robot", az csak a szag után menne éjjel nappal, azt se veszi észre, ha lemegy a Nap.
A mudi nem igazán mozgásigényes, inkább feladatigényes kutya. Ne értsd félre, kell neki a mozgás. De: ha kiviszem a mezőre, akkor is lábamnál áll, és úgy kell zavarni, hogy menjen, szaladjon egyet. Ő inkább tőled várja, hogy mit csináljon. Vele rengeteget kell foglalkozni.
én úgy rangsorolnám, hogy legmozgásigényesebb a beagle,
legfeladatigényesebb a mudi, második legfeladatigényesebb pedig a spániel.
A spániel is szereti a feladatokat! vele embert kerestünk, (elbújt a testvérem valahová, ezt nagyon szerette), vagy tárgyat kerestettem vele, vagy labdáztunk.
Eddig, ami a legjobban lefárasztotta a mudimat, az a patkányvadászat volt. Utána 3 napig ki volt dőlve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!