Beagle vagy angol cocker spániel? ( többi lent)
Beagle semmiképp... hatalmas mozgásigénye van, nem éri be napi 2 órával. A spánielt se javaslom annyira, főleg ha kertben tartanátok. Mindkettő vadászkutya.
A rendszeres sétáltatást hogy képzelitek el?
Bejglikutyákkal egyáltalán nincs kapcsolatom, de ahány elcseszett, viselkedés problémás, ásós, ugrálós, rombolós, falevelet is megugató, morgós, harapós(!) spánielt láttam már, az mind kerti kutya volt. Igen 1-1,5 óra sétáltatással.
Egészen egyszerűen ezeknek a kutyáknak édeskevés a 2 óra foglalkozás, fogalma sincs hol a helye családon belül, ami miatt egy idő után fincsibbnél fincsibb viselkedési problémákat fejleszt ki.
Félre ne érts, nem a beagle-re akarlak rábeszélni, hanem a spánielről le. Vagy arra rá, hogy benti kutya legyen.
Egyik sem kinti kutyának való, a spániel végképp nem. Felejtős.
A beagle-nek ez a foglalkozás kevés lesz, vadászkutya, nagy mozgásigénnyel, makacs természettel.
Spánielt kertbe ne, légyszi... Két spánielem van, az egyiket nemrég hoztam el, szintén kerti tartásból - egy pillanatra nem problémázott a régi gazdái után, mert nem sok kapcsolata volt velük. Állandóan a közelemben szeretnek lenni, nem zsizsegni, csak ott lenni. Mozgás, foglalkozás szempontjából sem ideális. A szőre miatt sem túl jó ötlet állandóan kint tartani, hacsak nem nyírva lesz, ami meg tönkreteszi a szőrét és ezáltal a szőre által nyújtott védelmet is hideg/meleg ellen.
A kutya ideális esetben nem egy játék, amit előveszünk napi két órára, és a nap többi részében a kertben van. Beagle-lel személyes tapasztalatom nincs, de ismeretségi körben van pár, látom, milyenek, hát őket se tenném a kertbe. Rengeteg kerti beagle szökik, kész szabadulóművészek tudnak lenni.
Szerintem is gondoljátok át, és egy nyugisabb fajtát vagy egy keveréket válasszatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!