Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtákat javasolto...

Milyen kutyafajtákat javasoltok? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy háztáji gazdaságunk és oda szeretnénk kutyákat. Elég nagy a terület, sok háziállat van, de nem ilyen hatalmas csordákra kell gondolni, inkább állatonként 2-3db, csak a kisebb állatokból (baromfi, nyúl) van több. Illetve van egy 10 fős birka nyáj is, tehát lenne terelési lehetőség. Szóval több kutyust szeretnénk. Egyik csak a házat és az állatokat őrizné, a másik elsősorban a társa lenne, de terelésre is használnánk. Mindegyik elsősorban kinti kutya lesz, tehát bírnia kell téli hideget is (természetesen kutyaház mellett). Itt jön, hogy a párom szeretne egy vadászkutyát is, mert régen vadászott az apjával és szívesen jár erdőn-mezőn. Valószínű csak egy társat szeretne, akinek jó a szimata, mert nem komoly a vadászati szándék. Nekem ezzel nincs gondom, ha ő is tartható kint (nagyon hidegben bejöhet a házba vagy kapna egy kutya ruhát, ha fázik, találnánk megoldást, de tavasszal és nyáron biztos kint aludna). Úgyhogy röviden:

-Nagytestű őrkutya

-Kisebb testű terelésre

-Vadászkutya, lehetőleg közepes testű, nem fázós

Előre is köszönöm. Mindegyik egy új családtag is lesz. :) (Szabadidőnkben általában sétálunk vagy kirándulunk a közeli erdőben.)

2016. ápr. 3. 09:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
utolsó egy kicsit pontosítanék, ugyanis a beagle nem kap el semmilyen zsákmányt, ő nagy 10-20 fős falkában megriasztotta, ill. a vadász elé hajtotta azt. Egy beagle nem sokra megy a terepen, vadászni vele nem lehet, emellett be is van tiltva a beagle falkákkal történő vadászat.:/
2016. ápr. 3. 19:43
 12/14 A kérdező kommentje:
Uccsó válaszoló! Köszönöm, de nem akar vele tényleg vadászni, csak hobbiból (pl elrejtett szőrme vagy akár elpusztult állat keresése), tehát nem falkavadászatot akar rendezni. :) valamiért nagyon szereti a vadászebeket és a beagle tökéletes neki
2016. ápr. 3. 21:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Erre a célra tudom ajánlani a spánieleket, nagyon szép kutyák és jó vadászok, nagyon jó a szaglásuk.
2016. ápr. 4. 07:21
 14/14 anonim ***** válasza:
en voltam a 11es akkor tokeletes valasztas:) nekem is beaglem van, a szormeelrejtos jatekot imadni fogja, csak mar kicsi koraba szoltassatok poraz nelkuli srtara foleg az erdoben, mert a beagle, ha szagot fog nincs az az isten ami megallotana:)
2016. ápr. 4. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!