Hogy gondoljátok víz mindig legyen a kutya előtt vagy nem szükséges?
Egy ismerősömmel beszélgettem amikor meséltem neki,hogy idős kutyám nem szobatiszta már,mert sokat iszik,sokat pisil. Dokinál voltunk, kivizsgálta minden értéke normális. Rossz szokásnak nevezte a doki,amit idős kutyák vesznek fel.
Szóval ma az ismerős azt mondta,hogy ne legyen előtte víz állandó jelleggel,hanem mondjuk séták előtt itassam meg.Meg ha feljöttünk.Utána vegyem el tőle.
Elméletileg a húgyhólyagnak nem tesz jót, a sok víz fogyasztása,bár a kutyum nem tartogatja,mert pisil amikor csak akar(szerencsére egy helyre és újságra) Napi 3 séta persze van. De van mikor 5x pisil lent,fent fél óra múlva újra.
Nos a mi dokink azt mondta éjszakára nyugodtan felvehetem a vizet.
A gond az,hogy ha nincs előtte víz és rakok le képes 2-3 tál (0,5 l) folyadékot meginni. Vagy a zuhanykabinba beugrik és nyalja onnan a vizet ha épp fürdött vki.
Tanácstalan lettem.
szia!
A cukrát is nézesd meg! Lehet, hogy cukorbeteg, azért iszik ennyit!
a cukor nekem is eszembejutott, de gondoltam, hogy azt nézte az orvos. talán egy extra kivizsgálás tényleg nem árt, de ha "stresszhelyzetben" kezdődött a probléma akkor tényleg lelki eredetű lehet. a platinum ha jól emlékszem elég jó táp, simán lehet, hogy száraz annyira, hogy igyon rá, bár ha nyers mellett ugyanannyit ivott, akkor a pótcselekvés valószínűbb.
talán annyit lehetne megpróbálni, hogy kicsivel többet mozgatod, mint eddig, a kora miatt persze mértékkel, esetleg kis kocogás, gyorsgyaloglás, attól függően, most mit csináltok. vagy ha belefér, trükktanítás, apport, vacsiját tölthető labádból kapja, ilyesmik, hogy egy kicsit jobban elfáradjon, hátha akkor nem csinálná. már ötletem nincs :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!