Milyen kutya a pomerániai törpespicc?
Ahogy le van írva a neten úgy kell,hogy viselkedjen.De olcsó szapis 10-60 ezer ft-os pomi jellegű kutyánál lutri a viselkedés :D
De mivel ez a fajta 250-300 ezer ft mozog. Így szerintem ritka,hogy pomi gazdival találkozol.
Javaslom,hogy egy tenyésztővel vedd fel a kapcsolatot Magyarországon 4 db tenyésztő van ha jól tudom. Ők jót,rosszat elmondanak,náluk jobban senki nem tud többet a pomikról.
Nekem is van egy fajta amit kinéztem és tenyésztővel beszéltem,sok olyan dolgot elmondott amit az adott fajta gazdái nem!! Úgy,hogy első sorban tenyésztőkkel beszélgess utána gazdikkal,jobban jársz :)
A pomerániai a világ legdrágább kutyafajtái közé tartozik, az országban is alig van tenyésztő. Akár milliós nagyságrendű is lehet egy kölyök ára. Pedig elég rövid ideig élnek és beteges fajta.
Magyar kennelek: [link]
Gazdikat pedig elég nehezen fogsz találni, kevés igazi törpespicc tulajdonos van Magyarországon.
4-es
buta kutya nincs csak buta gazdi,aki nem tudja elérni a dolgokat az ebnél :D
Pomi makacs fajta,de nem buta!!!
Tulajdonos vagyok, 2 pomerániai gazdája. A jövőben tenyésztést tervezek.
Nem véletlen. Nem csak küllemre szerettem bele ebbe a fajtába, hanem jellemre is. Igaz, tudnak makacskodni, de a világ legaranyosabb-legszerethetőbb kutyái. Abszolút nem buták, sőt!
A szőrük egyáltalán nem igényel sok gondozást, sőt, nálunk még vedlési időszakban sem volt tele szőrrel a lakás. Persze ehhez hozzátartozik, hogy néha-néha illik felporszívózni.... :)
Hetente egyszer elég megfésülni, nem is ajánlott többször, mert sérülhet az aljszőrzetük.
Fürdetés, az meg igény szerint, én 3-4 hetente fürdetem őket.
Kicsit ugatós fajta, de következetes neveléssel lehet kontrollálni. A szobatisztaságot magától megtanulta.
Törékenyek, kis termetük miatt.
Ha jó helyről vásárolsz, akkor garanciát is adnak a genetikai betegségek ellen. Sokáig, 10-14 évig élnek.
remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!