Border Collie mellé Pomerániai Törpespicc?
Sziasztok.
Fogok majd venni egy Border Collie-t, a hugom meg nem rég eldöntötte hogy ő Pomerániai törpespiccet fog venni, és attól félek hogy nem fognak jól kijönni egymással.
A BC terelőösztönei vagy hiperaktivitása jelenthet veszélyt a Pomerániai-nak?
Az a kérdésem hogy szerintetek kifognak e jönni egymással, és indokot is szeretnék.
Köszönöm előre a válaszokat.
Kijönnek egymással ha kölyökként kerülnek össze, de nem ez fogja jelenteni a fő fejfájást nektek.
Gondoljatok bele egy átlagos hétköznapba a két kutyával: Elindultok húgoddal közösen sétáltatni a közeli erdőre, mezőre. A húgod a kutyával 1 óra alatt kényelmes séta tempóban "kisétáltatja" a pomijával, te meg további 2-2,5 órát még kint maradsz sétáltatni (na nem lötyögve mint a húgod a pomival), túrázni, futni, agyilag képezni a bordert. Ez nektek fog így menni, nap-nap után? Mert ennek így kell lennie.
A hugom és én elég különbözőek vagyunk.
Ő nem olyan aktív, olyan kutyát szeretne, ami cuki és kicsi stb. persze a pomerániainak is megvannak az igényei.
Én sokkal aktívabb vagyok, tudok a Border Collie óriási mozgásigényéről. Nem vennék Border Collie-t ha nem tudnék vele 3-4 órákat mozogni és persze agyilag is stimulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!