Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámban majdnem 30 kullanc...

A kutyámban majdnem 30 kullancs volt, levert és nem eszik! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
10 hónapos goldi nem láttuk hogy a vizelete véres-e de figyeljük
2010. ápr. 4. 19:45
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
már eszeget és előbb játszott,a hasa sem fáj mert boldogan nyújtózkodott mikor vakargattam szerintem nem beteg csak fáradt volt mert már jobb a kedve
2010. ápr. 4. 21:15
 32/48 anonim ***** válasza:
71%
Azért legalább a hőmérsékletét mérd meg, és ha lázas, akkor ne késlekedj orvoshoz vinni!
2010. ápr. 4. 21:33
 33/48 A kérdező kommentje:
mivel mérjem meg, mikor csak egy lázmérő van? amúgy mondtam, hogy már jól van, meg nem is meleg
2010. ápr. 4. 21:42
 34/48 anonim ***** válasza:
Elnézést hogy itt kérdezem, de kutyára nincs kullancs elleni oltás, csak cseppek vannak?
2010. ápr. 4. 21:54
 35/48 anonim ***** válasza:
66%
Van oltás, és 3 részletben kell adni. Meg ne cseszegessétek már szegényt, biztos szereti a kutyáját ha már felrakta ide. Meg én is minden sz@rt vettem a kutyámnak mégis belement a kullancs. Pláne ha úszott, levették a nyakörvet. Ha beakadt volna, megfulladt volna
2010. ápr. 4. 21:59
 36/48 Akiteki ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, csak elfáradt a hosszú sétában. Tényleg iszonyat, hogy ennyi kullancs volt benne. Sokan írják itt a nyakörveket és most is bebizonyosodott, hogy lám, nem ér semmit.

A babéziának is van lappangási ideje. Ha valamelyik kullancs fertőzött volt, akkor kb. 1 hét múlva jelentkeznek a tünetek. Azok sem egyformán. Nekem 3 kutyám volt már babéziás. Az első kapásból véreset pisilt, de jókedvű volt, játszott. Ez reggel történt, és vagy 10 éve, nem is hallottam még akkor ilyen betegségről. Mire délután 4-kor kinyitott az orvosi rendelő, akkor kezdett lázas lenni.

Második kutyám nem pisilt véreset, viszont úgy belázasodott, hogy rángatta a görcs. A harmadik csak iszonyat büdöset pisilt és lázas volt. Nála még a vérvizsgálat sem mutatta ki a babéziát, de az orvos már előtte beadta neki az imizolt és másnapra jobban lett.

Szóval figyeld a kutyust, ha bármi tünetet tapasztalnál, akár lázas, akár véres vizelet, azonnal menjetek orvoshoz. Tegyél rá spot-ont, de ne frontlinet, mert arra immunisak már a kullancsok. És máskor ne ott sétáljatok, ahol ennyi kullancs van! Remélem nem lesz semmi baj és egyik kullancs sem volt fertőzött!

2010. ápr. 4. 22:40
 37/48 anonim ***** válasza:
52%
Ha ennyire fertőzött helyen jársz, ráadásul a tavasz az egyik legveszélyesebb időszak a kullancsnál, a nyakörv, vagy csepp mellett használj alkalmanként akár Piret-mix sprét.
2010. ápr. 4. 23:09
 38/48 anonim ***** válasza:
100%
Van vízálló bolhaírtó,kullancsírtó szer is. Csak mielőtt bekened vele rá 3 napig nem szabad fürdetni a kutyát.
2010. ápr. 5. 08:05
 39/48 anonim ***** válasza:
41%

én akkor is rögtön viszem orvoshoz, ha 1 db kullancs van benne ... nem várok vele napokig amig nekiáll leállni a veséje és maradandó károsodásai lesznek (amikor már véreset pisil)

komolyan mondom az ilyen felelötlen gazdákat kellene 30 db kullancscal megspékelni, aztán várni pár napig hogy megmarad-e vagy nem ..

ez szól annak a kommentelőnek is aki azzal dicsekszik hogy a kutyája meg a macskája is folyton tele van kullanncsal

mellesleg:

vévőoltás babézia ellen nincs, imizol van ami véd, viszont egy hónap alatt elmulik a hatása de a meglévő betegséget valószinűleg meggyógyítja

lyme ellen van védőoltás, ami jól ritkább betegség

és a spot on 1 hónapig jó kullancs ellen

2010. ápr. 5. 11:08
 40/48 Akiteki ***** válasza:
100%
Az imizol nem véd a babézia ellen, hanem gyógyítja. Néhány orvos be szokta adni ha kell, ha nem, teljesen feleslegesen. Nagyon erős gyógyszer, minden adag károsítja a kutya máját.
2010. ápr. 5. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!