Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámban majdnem 30 kullanc...

A kutyámban majdnem 30 kullancs volt, levert és nem eszik! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
10 hónapos goldi nem láttuk hogy a vizelete véres-e de figyeljük
2010. ápr. 4. 19:45
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
89%
Amennyiben a 30 kullancs között volt egy fertőzött, akkor babéziás a kutyád. Ez azt jelenti, hogy kezelés nélkül 3-4 nap alatt meghal. A kezelés pedig csak akkor hatásos, ha időben kezdik. Ha véres már a vizelete, az a végső stádium, olyankor már nagyon kicsi az esélye, hogy reagál a kezelésre. Szóval ezért nem szokott más ilyenkor várni, hanem azonnal dokihoz menni.
2010. ápr. 4. 20:32
 22/48 anonim ***** válasza:
75%
Ha véreset vizel, akkor már szerintem elkéstetek.
2010. ápr. 4. 20:33
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben elndulnék vele az orvoshoz.

Ajánlom figyelmedbe ezt a leírást, ha véres lesz a pisije,az már rég rossz... :

A kullancs által terjesztett fertőző betegségek közül kiemelkedő a kutyákat megbetegítő és megtizedelő babéziózis (Babesiosis). A Babézia (Babesia) parazita, amely a vörös vérsejtekben elszaporodik, és kezelés nélkül szinte kivétel nélkül halálos kimenelű betegséget okoz, amely vérszegénységben, veseelégtelenségben nyilvánul meg. Megelőző oltása nincs, ha kullancsot találunk kutyánk testében, az állatorvos kérésünkre megelőzésként beadhat megfelelő gyógyszert, ezáltal a betegség esetleges kialakulásakor a kutya azonnal kezelést kap. A babézia ellen használatos gyógyszer nem szabad túl gyakran alkalmazni, mert a kutya egyéb belső szerveit károsíthatja, főleg, ha nem a megszokott állatorvoshoz visszük kutyánkat, mindig tájékoztassuk, mikor részesült már babézia elleni kezelésben a kutyánk. Ha kutyánk hangulata hirtelen megváltozik, letörtté, kedvetlenné válik, hasa (lépe) nyomásra érzékeny, még akkor is gyanakodhatunk a babéziás fertőzésre, ha kullancsot nem találtunk kutyánkban, hiszen az főleg nagy szőrű állat esetén akár észrevétlenül is meghúzódhat a vérszívás teljes ideje alatt. Ilyen esetben azonnal állatorvoshoz kell fordulni, mert ha már a kutya vizelete jellegzetesen sötétbarnává válik, életesélyei rohamosan romlanak.

2010. ápr. 4. 20:41
 24/48 A kérdező kommentje:
Nekünk a kutyakiképző múlt héten beszélt a kullancsokról, és azt mondta, hogy amikor véres akkor vigyük. Meg az ő kutyája is volt már,és ő el is esett meg ilyenek. Amúgy a kiképző állatorvosnak tanul, szóval nem hülye. Tegnap voltunk kirándulni, szóval még csak 1 nap telt el. Lehet, hogy csak fáradt? Mert egy kullancs szokott ilyen gyorsan hatni?
2010. ápr. 4. 20:41
 25/48 anonim ***** válasza:
65%
Hihetetlen hogy valakit ennyire nem érdekel a kutyája sorsa. Az én kutyám múltkor kapott kombinált oltást. Alergiás lett rá. Az egész feje bedagadt és tiszta vörös lett. Azonnal vittük vissza az orvoshoz. Fogadok hogy neked az lett volna az első gondolatod "várok amíg kidurran a feje, csak aztán megyek orvoshoz." Szép kis gazdi vagy....:S
2010. ápr. 4. 20:46
 26/48 anonim ***** válasza:
74%

Sajnálom a kutyádat hogy ilyen gazdája van. :(

Én az enyémmel már rohannék orvoshoz...

Amúgy gondolod hogy a kutyád már egy napja a kirándulás miatt fáradt? Mennyit sétáltatok? 500 km-t? 600?

Gratulálok...

2010. ápr. 4. 20:50
 27/48 A kérdező kommentje:
nem tegnapi séta miatt fáradt sokat alszik egyébként is ma is hosszú sétán voltunk ha bedagad a feje nyilvánvalóbb mintha nem szeretne enni és alszik azt mindig szokta
2010. ápr. 4. 20:55
 28/48 A kérdező kommentje:
ne haragudjatok de aki csak szidni tud az inkább ne írjon mert így is nagyon ideges vagyok és ha még egy ilyen válasz érkezik engem rohammentővel visznek el
2010. ápr. 4. 21:01
 29/48 anonim ***** válasza:
63%
Jobb félni mint megijedni! Nem pedig fordítva. Szóval...félj hogy valami baja van minthogy megijedj a véres pisitől és utána rettegj. Rem érted. Amúgy csak egy percre gondolj bele abba hogy most alszik a kutyád, de lehet hogy ha nem viszed most azonnal orvoshoz nem ébred fel reggel. És ha ezután sem akarod elvinni akkor hívj fel valakit hogy vigye el helyetted te pedig vedd célba a gyogyó intézetet.
2010. ápr. 4. 21:02
 30/48 anonim válasza:
38%
A kutyámból február óta, átlag heti 30, a macskámból pedig napi tíz kullancsot szedek ki. Én is hüledeztem hogy jújj-jújj-jújj. Ezek rövidszőrűek. A szomszéd kutyája hosszúszőrű, egyszer elkezdtem kiszedni belőle a kullancsokat, 50 után feladtam, mert már nagyon fészkelődött.
2010. ápr. 4. 21:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!