Legjobb kullancs elleni védelem?
2 kutyám van,már minden mellett voltak kullancsok. Jelenleg az egyikben 3 volt,már kiszedtem...de 3 hogy ment bele és szívta meg magát a Bravecto mellett? Sőt heti 2x frontline sprayvel is átfújom a szőrüket... :(
Ez borzasztó,hogy a legjobbat akarnám és amellett is belemennek...
Sajnos most felénk is elég nagy kullancsinvázió van, macskából is szedtem ki, pedig nem jár el kóborolni, és frontline-nal védekezünk mi is:/
Lehet, hogy figyelmetlenségből írtad, de a frontline-t ne a szőrére fújd, hanem a bőrére, mert csak úgy tud szétterjedni és kifejteni a hatását, a szőrön semmit sem ér. Tuti biztos megoldást még én sem találtam a kullancsok ellen, marad az, hogy minden egyes séta után átvizsgálom, naponta többször is, és ha találunk, rögtön ki kell szedni.
Csak nekem olyam kéne ami legalább pár hónapig véd.
Nem írtam el,nem a spot ont használom a Frontlineból hanem a spray változatát,amit a doktorunk ajánlott ha megyünk sétálni nagyobb fűbe akkor érdemes az egész bundát átfújni vele. A spot onok,Foresto,Scalibor és Kiltix,csak hogy a legjobbakat említsem,annyit értek hogy tele volt kullanccsal a kutya,meg is szívta magát...
Ezért nem tudom már hogy mit próbáljak. Az advocate volt jó bár azt 1x használtuk és csak 1 hónapig véd. Csak 2 kutyára az a több ezer ft havonta durva lenne :( de láttam neten valami bio olajat...granálum vagy fekete...olaj nem tudom már mi volt a nevük,de már arra is gondoltam,hogy azokat kéne kipróbálni legalább nem vegyzerezném agyon a kutyákat
Sajnálatos, de egyre drágábbak a védekezésre alkalmas szerek. A bogarak meg egyre alkalmazkodóbak. Sok kutyánál már egy fajta szer nem elég, másikat is kell mellé használni a kullancs szezonban.
Az olaj geránium. Persze, abból sem mindegy milyen terméket veszel. A kinai 250 forint, és van 3000 felett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!