A kiltix bolha nyakörv levehető a kutyáról?
Figyelt kérdés
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha felteszem a kutyámra a kiltix nyakörvet,akkor azt le lehet-e venni róla (pl fürdésekor).Úgy hogy aztán vissza is tudjam tenni rá.Vagy úgy van ez,ha egyszer már feltettem a kutyámra,aztán már csak 7 hónap múlva levehető,vagy ameddig a hatása tart neki. Köszi a segítséget.28L2014. aug. 24. 16:26
1/5 anonim válasza:
Én úszás előtt lekapom. Amikor megszáradt, visszateszem.
2/5 anonim válasza:
Nekem a boltban külön mondták hogy nem vízálló. Tehát ha esik az eső, vagy ha csak tudom hogy nagy fűbe megy (terrier keverék) ami még nagyon vizes eső után, akkor leveszem. Ugyanúgy leveszem ha fürdetem is, és utána rakom vissza, ha már száraz a szőre.
Én akkor úgy gondoltam hogy nem fogok neki 2000 Ft-tal drágábbat venni, mert az vízálló, mert nem biztos, hogy tényleg sok esőt is kibír, nem csak pár cseppet.
Bár a doboz szerint folyamatosan rajt kellene, hogy legyen, de a víz nem jó neki. :)
3/5 anonim válasza:
2. vagyok.
Nem 7 hónapig jó, amúgy is le kell venni. Havonta le kell venni róla, és meg kell kapargatni a belsejét hogy leszedd róla a szennyeződéseket stb.
Ha ezt megteszed, valóban 7 hónapig jó lesz, az állatorvos szerint is. :)
4/5 anonim válasza:
Általában ezeket a nyakörveket nem szabad pár óránál tovább levenni, és eltenni mondjuk "későbbe" mert akkor elveszti a hatóerejét. Fürdéshez nyugodtan le lehet, bár én félnék, hogy a vízparton is kullancsok mennek a kutyámba, így én Forestot használok. Csak és kizárólag samponos fürdéshez veszem le (mivel ez megrövidíti a hatását), ami havonta egyszer fordul elő maximum és kb. 15-30 perc. Még vizesen ráteszem. Nekünk nagyon bevált, sokat viszem a kutyámat vízparta, és nem valami megfelelőek a körülmények (sok kaszálatlan fű - a kullancsok melegágya). Az is kérdés, hogy milyen fürdésre gondolsz. Ha bent a lakásban történik nyugodt szívvel leveheted, de ha kültérről van szó akkor ajánlom a Forestot inkább. :)
5/5 A kérdező kommentje:
Én benti fürdetésre gondoltam.
2014. aug. 25. 00:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!