Mi a legjobb természetes módszer kullancsok távol tartására?
1, A víz is vegyszer.
2, Ha lenne természetes, működő módszer kullancsok, bolhák és egyebek távoltartására, akkor nem szenvednének tőlük az emberek és állataik évezredek óta.
A gerániumolajos cucc nekünk bejött.
A Héry és a Biospotix spot on cseppekben is az van, a Héryben mondjuk nagyobb koncentrációban.
Én másfél éve folyamatosan Héry cseppet tettem a kutyámra, jártunk erdős részre is és összesen 1 kullancsot találtam rajta, de az is csak a fején kóválygott. Bár, hozzáteszem, árnyékos bokrok alá/közé nem engedtem bemászkálni, viszont magas fűben rengeteget csörtetett.
Most vettem neki egy nyakörvet is (Scalibor), mert gyakrabban akarok vele kijárni az erdős részre a nyáron és azért jobb az óvatosság :)
Ja és ha ez számít, 1 éve napi rendszerességgel járok vele kutyák közé, 1-2 kósza bolha volt csak rajta amiket szerintem más kutyáktól szedett össze, de ki is döglöttek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!