Szerintetek jó választás lenne?
"aztán nem nyer sosem vb-t a kutya és egy életre megutálja a show-kutyákat, beszerez egy munkavonalút, azzal sem fog többet nyerni, de villogni lehet és az elsőt lecarja már. "
Az a gáz, hogy erre konkrét neveket is tudnék mondani :( teljesen egyetértek egyébként, dehát akiben nincs annyi körültekintés, hogy a céljainak (bocsánat, inkább vágyainak) megfelelő kutyát válasszon, az szerintem eleve "menthetetlen", és nem azon fog múlni, hogy milyen a tenyésztő "marketingje". Szerintem egyik lelkiismeretes tenyésztő sem szeretne ilyen sorsot az általa tenyésztett kutyáknak :(
És igen, tényleg túl sokan tenyésztenek bordert, de az, hogy csak olyanok tenyésszenek, akiknek van "koncepciójuk" (és ez a koncepció a fajta javát szolgálja!) sajnos utópia, és személyszerint úgy vagyok vele, hogy már senkit nem fogok savazni, ha látom rajta, hogy legalább lelkiismeretesen csinálja amit csinál, mert - bár szomorú- tényleg ez is több, mint amit sokan elmondhatnak magukról.
MINDEN border collie kennelnél alapnak kellene lennie, hogy sportolnak a kutyákkal, show-nál is, munkánál is. És valóban csak a kiemelkedőket továbbtenyészteni.
Utópia valóban..
Azt írja: "Kvalifikácio az OB-RA" :D :D :D
Az OB-ra nem kell kvalifikálni.
Minden A2-es, A3-as kutya mehet!!!
Nekem is ez a bajom, hogy nagyon gyerek.
Valahogy olyan furcsa lenne tanácsot kérni tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!