Sok helyen olvastam hogy sokan ellenzik a kötelezővé tételét(ami most július) mert hogy ha kötelező lesz akkor sok kutya menhelyre fog kerülni mert nem tudják kifizetni. Meg a tenyésztő is drágábban fogja adni, ami szerintem hülyeség mert a normális tenyésztő már most tesz a kölykökbe chippet. Szerintem nagyon jó hogy kötelező lesz. Mi a véleményetek a chipp-ről? Kérek mindenkit hogy ne legyen vita.
Ha nem lenne chip több lenne a gazdátlan, menhelyen elaltatott kutya!
2010. ápr. 4. 15:19
12/23 anonim válasza:
És kezeltesd a paranoiádat!
2010. ápr. 4. 15:19
13/23 A kérdező kommentje:
A chipp nem olyan chip amivel irányitani lehet öket. Te valamit nagyon félreérthettél 14:54-es.
2010. ápr. 4. 15:42
14/23 anonim válasza:
A cane corsomba rakattam, mert eltűnt a tetoválása (?????), a tacsiban jó a tetkó, így nem kapott chipet. Viszont nagyon helyeslem, hogy minden kutyába kötelező lesz!
2010. ápr. 4. 16:31
15/23 anonim válasza:
az emberrel ellentétben egy szerencsétlen eltévedt kutya nem tudja elmondani senkinek h ki meg honnan jött... aki itt pattog h mennyire ellene van nyilván nincs kutyája és nem tudja átérezni h milyen lenne ha elveszne és nem tudna róla semmit...így viszont ha megtalálja az elkóborolt kutyust valami jobb érzésű ember és beviszi az első állatorvoshoz meg tudják találni a gazdáját aki várja haza...4 kutyánk van és mindegyikbe van chip, pontosan ezért
2010. ápr. 4. 16:54
16/23 Akiteki válasza:
Csak azok nem akarnak chipet, akiknek érdekük, hogy a kutyájukat ne azonosítsák be.
2010. ápr. 4. 17:15
17/23 anonim válasza:
A mi tk-s kutyánkban van MEOE-s chip, én tartottam a kutyust, mikor 8 hetesen beültették. Mindenkinek ajánlom a chipeztetést, habár a kötelezősége szerintem beartathatatlan.
2010. ápr. 4. 18:39
18/23 anonim válasza:
Én majd júliusban teszek, mert ha kötelező, lejjebb viszi az árát. Mert nekem 10000Ft+a beadási költség most még drága :)
2010. ápr. 4. 18:52
19/23 anonim válasza:
Mindkét kutyámba van, a 2 évesbe is, és a 7 hetesbe is.
Szerintem ez olyan alap dolog, mint hogy az oltásokat megkapják.
Pártolom hogy kötelezővé tegyék. Így legalább minden kutyát be lehet majd azonosítani.
Akinek meg nincs 5ezre a chipre, az ne tartson kutyát... Nem egy olyan nagy összeg hogy ne lehessen kifizetni.
2010. ápr. 4. 19:17
20/23 anonim válasza:
Tenyésztőtől vett kutyákban eddig is volt, legalább már a többiben is lesz. Jó dolognak tartom, de vannak kétségeim afelől, hogy ezt megint elrendelik, betartatni meg nem fogják.
Aki meg gyártja az összeesküvéseket: nekünk a személyi igazolványunkat kell folyton magunknál tartani, és van szem.ig. számunk. Mivel a kutya nyakába kicsit érdekes lenne számot akasztani, ezért van a chip. Ez nem nyomkövető, csak egy darab kütyü, amiben van egy szám. Tehát ugyanazt a célt szolgálja, mint a mi személyigazolványunk. Amúgy ha belém akarnának rakni ilyent, akkor én nem tiltakoznák, mert ha esetleg baleset ér, és nem találják a személyes cuccaim, akkor is be tudnának azonosítani a kórházban (vagy hullaházban), és tudnák értesíteni a családom. Tudom, kicsit morbid. De akinek nincsen takargatnivalója, az minek fél? Én nyomkövetőt sem bánnák, mert nincsenek simlis dolgaim. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!