Valószínűleg megcsípte egy méh/darázs a kutyám pofiját. Lehet baja?
Még délután történhetett. A párom volt otthon délben, akkor még semmi nem volt, háromkor viszont már meg volt dagadva a pofija. Oldalt, az álla felé eső részen, alul. Tehát nem a torkánál szerencsére.
Semmi baja nincsen a duzzanaton kívül. Eszik, játszik, viháncol. Ha már órák óta rendben van, akkor lehet valami baja? Nem tudom, hogy kívülről csípte-e vagy bekapta és úgy, mert nem látok semmi nyomot rajta.
De nálunk hétvége óta már szálldosnak. Ránézésre méhek voltak (igaz csak páran), de nem tudom konkrétan megmondani, mivel nem értek annyira hozzájuk, de mivel sárga-fekete csíkosak voltak és a virágokra szálldostak, ezért kizárásos alapon méh lehetett.
De attól még valami megcsípte. Ha más, akkor más.
Szerencsére már most kisebb a duzzanat. Jócskán megnyugodtam.
De azért hihetetlen, hogy mennyi mindentől kell félteni a kutyusainkat...
Mire észrevettük, már elég nagy volt, aztán egy órán keresztül egyfolytában figyeltem, de azért nem szaladtam vele, mert semmi baja nem volt, és szerencsére nem volt annyira közel a nyelvéhez/torkához.
A kálciumot le kell nyomni a torkán, vagy hogyan? Pezsgőtablettát oldjak fel vízben? Vagy kálcium injekciót?
Mindkettő van itthon.
Köszönöm, legközelebb azt fogom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!