Hogyan tanítsam meg a kutyának, hogy zenére mozogjon (pl. rázza a fejét, vagy vmi táncféleséget csináljon)?
Ja bocsánat: Land Down Under :-D
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezek trükkök. Meglehet tanítani, hogy arra a zenére, ami nekik csak egy egyedi hanghatásnak minősül, akkor tegyék meg azt amit megtanítasz. Nekik a legfontosabb a testbeszéded, mert nem csak a zenére reagálnak, hanem arra hogy akkor épp milyen jelet küldesz neki. Én amikor elkezdődik a dal, szembe állok velük, és karmozdulattal jelzem, hogy szabad ugorni és átölelni. Szerintem részben számít nekik a hang, de sok részben a mozdulatod is. Ebből a kettőből rakják össze kb. hogy épp mit kell tenni. Ettől aztán egy kívülállónak úgy tűnik, mintha a kutya teljesen a zenére reagálna, holott ez egy kombinált utasítás. A fontosabbik a testbeszéded, a zene csak plusz segítség.
Ha van olyan zene, amiben pár elem (hangeffekt, szavak, esetleg egy jellegzetesebb hangszer pl. cintányér) csak párszor hangzik el és nem folyamatosan, akkor megtaníthatod rá hogy az alapján végezzen el egy trükköt. (két lábra állás, pördülés, átfordulás)
Ha elég okos kutyád van és türelmes vagy, akkor meg tudod neki tanítani azt, hogy a mozdulatokat sorban végezze el.
A zene elején elkezdi. Olyan zenét válassz amilyet fent leírtam (elemek) hogy a kutya ne zavarodjon össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!