Rettentő domináns 10 hónapos német juhász. Mit csináljon a gazdi?
A környékünkön lakik egy 65 év körüli házaspár, van egy 10 hónapos szuka német juhász kutyájuk. Jó nevű tenyésztőtől vették, 3 hónapos kora óta járnak vele kutyasuliba. Januárban ivartalanítva lett, hátha majd az segít, de egyelőre semmi változás.
A kutya olyannyira domináns, hogy minden más kutyát kerülnek már vele. Egyetlen kutya van, akivel normálisan viselkedik, egy másfél éves német juhász kutya (pedig ő is szuka) Rajta kívül senkivel nem tudnak találkozni :(
Tudtok valami tippet adni, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Nyilván kellene egy nagyon határozott gazdi mellé, de ők biztosan nem fognak lemondani róla, mert szeretik, és emberekkel bűbájos. Ez a 6. kutyájuk, szóval nem kezdők, és nem is ez az első német juhászuk.
Nem tudom, hogy volt e már komoly összeugrása valakivel, én idáig csak pórázon láttam, úgy tényleg nagyon rángat.
Van olyan kutyaiskola, ahol kifejezetten ilyen esetekkel foglalkoznak?
Kutyasuliban kérdezték????
Hiszen ha járnak akkor az ott lévő kutyákkal is ki kell hogy jöjjön hiszen nem végig pórázon vannak a kutyák.
Másik kutyasuli amit tehetnek.Vagy házhoz járós kiképző aki velük megy sétálni és látja a problémát,nem biztos,hogy csak a dominancia az egyetlen probléma.
Persze, keresni kell ilyen sulit. A kulcsszavak: szocializáció, rehabilitáció, viselkedési probléma. Vagy ha suli nincs, házhoz is lehet hívni szakembert, aki ilyennel foglalkozik.
Mennyit foglalkoznak amúgy a kutyával? Le van fárasztva rendesen, vagy csak a hétvégi sulizástól várják a csodát?
Naponta többször kimennek vele sétálni, úgy tudom kinti-benti kutya. Pórázon sajnos nem könnyű lefárasztani, biztos sokkal jobb lenne, ha futhatna szabadon.
Ha tudtok ajánlani kiképzőt, aki ért a problémás kutyákhoz, azt megköszönném. (Elsősorban Pesten)
Hogy pontosan miben nyilvánul meg a dominanciája, azt nem tudom, de az, hogy hónapok óta csak pórázon találkozik más kutyákkal sokat nem javított a helyzeten... Azt látom, hogy azonnal befeszül a kutya, ha másik kutyát lát. De a hölgy át is megy vele az út túloldalára, ami tovább rontja a helyzetet.
Nagyon szeretnék nekik segíteni valahogy, mert tudom, hogy vágynának kutyás társaságba menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!