Hogyan akadályozhatnám meg, hogy a kutyám ne csináljon be, amíg nem vagyok itthon?
Először is annak az orrát kellene beleverni, aki ilyen tanácsot adott!! Ez a módszer macskáknak való, de még azoknál sem mindig hatásos.
A napirendje megváltoztatásával talán érhetsz el sikereket. Közvetlenül az otthonról való elindulás előtt adj neki enni, akkor nyugodtabb napközben, és délután nem kell kakálnia. Hazaérkezés után egyből irány sétálni!
A másik lehetőség, ha már technikának nem vagytok híján, ahogy olvastam, a következő. Szereljetek be néhány hangos, vagy a szomszédok miatt esetleg ultrahangos kürtöt vagy riasztót. Aztán mikor kamerán látjátok, hogy végzi a dolgát ijesszetek rá, és ezt jó pár napon keresztül csináljátok. Meg lesz az eredménye.
te jó ég!
az orra benyomása csak azt eredményezte hogy a kutyus azt hiszi a kaki rossz dolog és eltünteti a nyomokat...
Ilyenkor mindig fogom a fejem, hogy hiába kiabálunk itt a kérdezőknek, hogy ne szoktassák a lakásba szarásra a kutyát, meg hogy a legrosszabb, amit tehetnek, az hogy belenyomják az orrát. Íme a példa, hova vezet ez.
Első körben egy műanyag boxot javasolnék. Nem kell neki a lakásban szaladgálni, ha nem vagytok otthon, feküdjön le szépen és aludjon.
A játékokat eltenni, mert az azt mutatja, hogy mindent megkapok, amit kérek, én vagyok a király!
Amikor elmész otthonról, azt úgy tedd hogy rá se nézz, észre se vedd. Ne legyen könnyes búcsú, mert ez is stresszeli. Amikor hazajössz, akkor sem ő legyen az első, nyugodtan pakold el a holmijaid, öltözz át és csak utána foglalkozz vele, de akkor is inkább tűrd, hogy ő foglalkozzon Veled, ne csinálj nagy hűhót a viszontlátásból.
Utána viszont azonnal levinni, ha elvégezte lenn a dolgát, hatalmas ováció, dicséret, jutalomfalat.
A ketrecbe nem fog bekakálni, de ha mégis előfordul baleset csinálj úgy, mintha ott sem lenne a kutya, ne szidd, ne szólj hozzá egy darabig csak csendben takarítsd fel. Neki ez is egy figyelemfelkeltés, ezt kell elkerülni.
(és még egy apró megjegyzés, mert ez itt rendszeres, nekem meg bánccccsa a fülem :) A tagadás tagadása, az állítás. A kérdés helyesen: Hogyan akadályozhatná meg, hogy a kutyám becsináljon, amíg nem vagyok itthon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!