5 hónapos kutya szocializációja más kutyákkal? Hogy csináljam?
Sajnos amióta elhoztuk a tenyésztőtől nem találtam neki kutya-pajtást. Most lenne egy kutyus, az utcán egymáshoz engedtük őket. Az én kutyám lány, a másik fiú, de csak 3 hónapos.
Megszaglászták egymást, azzal nem is volt gond, de utána az én kutyám elkezdett morogni meg ugatni a másikra. Nem olyan vészesen, csak inkább mintha játszani akarna. Csóválta a farkát is. Úgy látom, mintha nem tudna vele mit kezdeni. Eddig csak az utcán látott kutyákat, akik ha elmentek a kerítés előtt, megugatta őket. Ha mi megyünk ki sétálni, nem ugatja a kerítés mögött lévő kutyákat.
Mit tudok tenni, hogy elfogadja a másik kutyát?
ha csóválja a farkát,akkor semmi baj,csak játszani akar!
nem kell azonnal kutya oviba meg oktatóhoz menni!
a te kutyád te tudod megnevelni!
hagyd hagy játszanak,3 meg 5 hónapos kutyák nem tudnak nagy kárt tenni egymásba,és a legtöbb játék is úgy kezdődik hogy eldöntik ki az erősebb ösztönből!
gondolom 8 hetes kora után került hozzád!
addig pedig tanult a mamájától és a tesóktól!
a játék végén dicsérd meg és jutalomfalat!
egy idő után tudni fogja ha normálisan játazik barátkozik akkor jutalom várja! :)
9 hetesen hoztuk el. Nekem is az volt a benyomásom, hogy játszana, csak nem tudja, mire számítson a másiktól.
Akkor majd megpróbálkozunk vele újból.
ha a másik megcsipkedi a tied visszafogja csipkedni,lerendezik és mehet a játék!
de ne szólj rá akkor se ha csipkedik egymást,ez ösztön,így döntik el ki az erősebb,mivel 9 hetes kora óta van nálad,hidd el megtanulta a tesóitól és az anyjától hogyan kell viselkedni más kutyákkal!
örülök h segítettem.😊
ha az oktató nem szólt volna közbe a rotti leteremtette volna a tiedet,de nem bántotta volna,csak éreztette volna hogy ő a dominánsabb,utána se mert volna emberkedni a kutyád...
ehez fölösleges volt az oktató! 😊
a kutyák is "megbeszélték" volna maguk közt.
8 hetes kor előtt mikor az anyjukkal vannak a kölykök akkoris verekednek csipkedik egymast,ki az erősebb,kölyök korba nornális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!