Mit is értünk pontosan a kutya szocializációja alatt? Vagy mik a jelei egy nem jól szocializált kutyánál?
itt megtalálod a választ
kiskora óta,vagy mióta hozzád kerül, folyamatosan kutyák közé viszed ez nagyon fontos,engeded hogy kibontakoztassa a természetét,megismerhesse a többi kutya viselkedését,falkabeli szerepeket. Egy nem jól szocializált kutya félős lehet,esetleg agresszívitás is előfordulhat.
De azt is hozzá kell tennem hogy a mi kutyánkat elejétől fogva szocializálom mégis félős lett, mivel rossz élményeket szerzett magának (bántották,hiába csak játékból). Úgyhogy én most megnyomtam a képzeletbeli restart gombot a szocializációjába és nem engedem hogy a félelem miatt elmeneküljön és viszem kutyaiskolába:)
A szocializásicó azt jelenti, hogy a kutyádat megtanítod társaságban viselkedni. Magyarán nem ugrik rögtön a másik torkának,ha kutyával találkozik, hanem némi valag szagolgatás után játszanak, vagy csak diszkréten elkerülik egymást és csinálják a saját dolgukat.
23N
Értem. Köszi a válaszokat. Az én kutyám egy 3 éves ivartalanított kan. Kutyasuliba jártunk, de betegségem miatt egy hónap után abba hagytuk. Azóta az ott tanultakat tanítjuk, de mivel egy husky keverék, a behívás nem mindig tökéletes. Más kutyákkal normálisan viselkedik, barátkozós, de ha őhozzá agresszívan közelítenek, akkor nem félős, de nem is támad, csak ugat, a farkát sosem húzza be a lába közé. Viszont egyetlen probléma, hogy kerékpár, nyúl és cica után után szalad. Persze 1-2 perc múlva vissza is jön ...
Tehát mindezek ismeretében az én kutyám akkor jól szocializált?
Minden nap egy órát, hétvégén többet kivisszük, kint tanítjuk, de a behívás szerintem sosem lesz tökéletes. Ha nyaralni megyünk (egy évben 2-3-szor) mindig jön velünk.
Köszi a válaszokat!
"Azóta az ott tanultakat tanítjuk, de mivel egy husky keverék, a behívás nem mindig tökéletes."
Mi az összefüggés a behívás sikeressége és a fajta között?
Hát ahol én lakom ott a futtató mellett halad el a bringaút......képzelhetitek, hogy ha összejön a "brigád" esténként micsoda ricsaj van:)
A jól szocializált kutya nincs "befejezve", vagyis folyamatosan kell kitenni az ingereknek. Kutyák, jövés-menés, közlekedés, forgalom stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!