Hogyan tudnám megtanítani a 2 éves dalmata kan kutyámat, hogy ne húzzon sétálás közbe?
Amúgy okos és nagyon sok mindent tud,de a húzásról nem sikerül leszoktatnom.Próbálkoztam már jutalomfalattal,de ahogy megkapta ugyan úgy húzott tovább:(
Ha tudna valaki erre valami jó tanítási módszert,előre is köszönöm!
Egyetértek az előző válaszolóval, minden esetben határozottan magad mellé kell rántani, amikor ő húz. A "visszahúzás" azért nem jó, mert további húzásra ingerli a kutyát. A rántás mellé ugyanazt a határozott vezényszót mondd (pl. "vissza", "lábhoz"), és persze meg kell dicsérni, ha nem húz, hanem melletted marad.
Nem lesz egyszerű, türelmesenk kell lenned, de lassan meghozza az eredményt.
Sok sikert!
Köszi a válaszokat,a fojtó nyakörv az jó ötletnek tűnik,amúgy meg ezekkel a módszerekkel próbálkozom,de nem sok sikerrel.De kitartó vagyok és igyekszem:)
Ha van még valakinek ötlete szívesen venném...
Az ha ráütsz nem ér semmit, mert ha pl másik kutya után menne akkor még jobban felhergeled.
Egy időben én is fojtót használtam, de az tönkreteheti a hangszálait (nem biztos de én igy hallottam) inkább visszaálltam a sima bőr nyakörvre és sokkal hatásosabb. Rendesen koptatni kell a szádat minden visszarántásnál, de megéri. Menni fog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!