Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire való a Gréti Mix?

Mire való a Gréti Mix?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 2. 11:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hát azt hiszem, nem lesz a legegyszerűbb eset. Két rossz orvos után úgy döntöttem, keresek egy harmadikat és csinálunk egy teljes körű kivizsgálást. Sajnos ugyanis az adag felemelése sem jött be, ugyanis ha többet adok neki, mint amennyit kéne, akkor is megy a hasa. :S

De legyen tanulság is az eset mindenkinek. Ő egy egyszeri, szeretetből lehozott alomban született kutya. Pedig törzskönyves, csak a párosítás nem hozzáértéssel lett kiválasztva. Ráadásul a kutyám anyja allergiás bizonyos tápanyagokra, így az sem kizárt, hogy a hajlam öröklött. A kedves "tenyésztő" persze mindezt csak azután közölte, hogy már elhoztam a kicsit... Pedig törzskönyv is lehetett volna, de hát nem ez teszi a tenyésztőt tenyésztővé. Íme a klasszikus példa a kutyám és én, hogy az egyszeri, hozzáértés nélküli almokból mi van. Pedig jól voltak tartva, nem kutyagyár. Nem is volt annyira olcsó a kutyám, bár a tenyésztői árhoz képest így is a fele... Csak amennyit azóta fölöslegesen föletettem vele és amennyit még az orvosra, kivizsgálásokra, kezelésre rá fogok költeni, bőven túl leszek azon, mintha árában vettem volna jó helyről kutyát. :( Nem azt akarom mondani, hogy ezzel a kutyámat kevésbé szeretem, sőt mindent meg fogok érte tenni, mint ahogy eddig is megtettem és nem fogom kidobni emiatt, mert ettől még nagyon szeretem őt. Csak tanulság volt, hogy a jövőben, ha fajtatiszta kutyát veszek majd, nem fogom sajnálni a 6 számjegyű összeget, mert nagyobb esélyjel egészséges kutyát kapok majd és ha probléma is lesz, kapok garanciát érte. Míg ez a "tenyésztő", aki valójában szaporító, nem hogy nem ad garanciát, hanem még kikérte magának felháborodva, hogy ez az egész nem az ő hibája. Hát nem is tudom, azért azt gondolom, allergiás kutyát nem lenne illendő szaporítani. És illendő lett volna ezt a vásárlás előtt közölni. De ez egy szaporító, mit is várok én... (

Na mindegy.

A válaszokat köszönöm, jövő héten pedig útba veszünk egy jó rendelőt és végére járunk ennek az egésznek.

2010. ápr. 2. 22:50
 12/13 anonim válasza:
A Gréti Mix egy növényi rostokban és természetes eredetű vitaminokban gazdag táplálék kiegészítő. Fontos tápanyagokat tartalmaz a kutyák számára, hiszen különböző gabonaféléket, szárított zöldségeket és egyéb növények leveleit tartalmazza, de természetesen önmagában használva nem elegendő, és nem kellően kielégítő táplálék. Én a kutyáimnak hús mellé, illetve egyéb főtt ételmaradékok mellé, általában fele-fele arányban adagolom (az arányt nem súlyra, hanem térfogatra értve). Kellően szaftosan tálalva a kutyák szívesen fogyasztják. Nagyon jót tesz az emésztésüknek, és nagy segítséget nyújt a kielégítő táplálásban. Magam részéről nem vagyok nagy híve még a prémium minőségű száraz tápoknak sem - konzerv kajának még annyira sem - mivel úgy gondolom, hogy a megfelelő tápanyag bevitelt - mint ahogy az embereknél is - csak változatos étrenddel lehet a kutyák számára biztosítani. A kutyáim a különböző főtt húsokon, belsőségeken kívül rendszeresen kapnak főtt zöldségeket, tésztaféléket, kenyeret, tojást és tojáshéjat, rizst, tejtermékeket is. Gréti Mix-et szinte minden étkezéskor kapnak, (amikor épp nem hiánycikk :) ) ha az ételükben egyébként is van zöldség, rizs, tészta vagy kenyér, akkor a szokásosnál kisebb adag Grétivel egészítem ki.
2011. jan. 10. 23:53
 13/13 anonim válasza:
ennyi hülyeséget összehordani.... a GRÉTI -MIX full egészséges !!! és tele vitaminnal . A többi okostojás meg etesse táppal és konzervvel . Azt nem értem , hogy aki nem ért a dolgokhoz minek mond hülyeségeket?? Miért kell félreinformálni másokat? a rizs kukorica csalán .... ezekbe mi az mi nem tesz jóót?? :D Na a lényeg , a grétit úgy képzeld el mint 1 köretet nálunk. Nagyon ízletes és TÁPLÁLÓ főtt étel mellé.
2012. jún. 25. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!