Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy értessem meg vele, hogy...

Hogy értessem meg vele, hogy ez nem "sok" ugatás?

Figyelt kérdés

A telkünket 3 oldalról is közterület határolja, szóval a nagy kutyánknak bőven van őriznivalója. Arról már leszoktattam, hogy feleslegesen őrjöngjön pl. a futókra, biciklisekre, sőt a kutyasétáltatókról is le tudom tiltani.

Az örök ősellenség a postás. Meg néha a szomszéd pofátlan macskáit ugatja éjjel.

Az újságkihordó pedig hajnali 4-kor jön. Na, akkor kezdődik a haddelhadd. Jó nagy hangja van a kutyának, és 1-2 percig, míg a postás el nem tűnik, mondja a magáét.

A férjemet ez szörnyen idegesíti. Mindig felkel, kimegy, rákiabál a kutyára, aztán morog nekem, hogy vegyünk ugatásgátló nyakörvet, meg mit szólnak a szomszédok...

Próbáltam magyarázni neki, hogy nekem volt olyan szomszédom, ahol a kutya órákon keresztül megállás nélkül ugatott csak úgy, a környező házak kutyái is jóval többet ugatnak, mint a mienk, csak hát nem akkora hangon. Én se örülök, amikor hajnali négykor rázendít az ablak alatt, de szerintem lehetetlen nullára redukálni az éjszakai ugatást, főleg egy territoriális kutyánál.

A szomszéd tényleg szólt már az ugatás miatt, mikor a kutya még félig kölyök volt és többet ugatott, de szerintem indokolatlan volt a hisztije, felkészülhetett volna erre, mielőtt falura költözött. Azóta külön odafigyelek, hogy ok nélkül ne hagyjam ordibálni a kutyát, de hát nem tudok minden percben mellette lenni.

Van erre megoldás? Vagy hogy próbáljam enyhíteni a helyzetet?

2016. márc. 7. 13:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kettőnk közül én vagyok a rosszabb alvó, ráadásul ha felébredek, már nem alszom vissza reggelig, szóval én szívom meg jobban, mégis sokszor előfordul, hogy nem ébredek fel rá. Szóval azért annyira nem tragikus a helyzet, csak már ki van rá hegyezve.

Engem is zavar, dolgozom is az ügyön, csak úgy érzem, túlreagálja. Ahogy néhány válaszoló is. Azért feljelentéssel meg mérgezéssel riogatni azért, mert éjszakánként egyszer (!) ugat a kutyám, kicsit erős...

Ettől függetlenül törekszem a békés együttélésre, ahogy mindig is.

Nem azért tartom az udvaron, mert csak kicsaptam, hogy nőjön, mint a gaz. Sétáltatom, foglalkozom vele, és a lakásban nem is marad meg, csak nappal. Igényli, hogy őrködhessen.

2016. márc. 7. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne haragud, nem riogatni akartalak a mérgetéssel! Sajnos a közvetlen kőrnyezetemben elôfordult az az eset, hogy a kutya ugatott éjjel, és egy kedves szomszéd megmérgezte. Sajnos ez szinte minden napos eset, az emberek szörnyen gonoszak tudnak lenni. Te magad is írtad, hogy egy szomszédod már szóvá tette.

Csak arra akartam kijukadni, hogy jobb elhárítani a problémát, mielőtt valaki csinál neked egy nagyobbat.

2016. márc. 7. 15:43
 13/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem a válaszadók többségét. Kertes háznál általában tartanak kutyát az emberek. Nekem kettő van, egy kuvasz és egy magyar vizsla. Naná, hogy megugatják a részegen tébláboló embereket, szórólapozókat. Igen, hajnalban is. Felébredek rá? Általában. Ez van. Egy perc ugatás, ha továbbhalad az illető abbahagyják. Ritkán van olyan, hogy esetleg több percig ugatnak, kikopogok az ablakon és abbahagyják. Én sem szeretek kutyaugatásra ébredni, de basszus ez nem neveletlenség, azért ugat, mert oka van rá, úgy látja valaki matat az ajtónál. Ne már, hogy egy hajnali kétperces ugatás miatt adjak rá ugatásgátló nyakörvet, vagy zárjam be. A kérdező sem azt írta, hogy két órán keresztül nonstop ugat a kutyájuk. Igen, zavaró dolog, de ennyi erővel hajnalban felkelhetnék agyonlőni a környék összes macskáját, mert irdatlanul visítoznak, kilőni a baglyokat mert vijjognak, nem beszélve a szomszéd kisebbségi családról, akik hajnal hattól ordibálnak, akiket a mi kutyáink meg sem ugatnak, mert minek, van eszük. Szerintem itt csak egy átlagos házőrző kutyáról van szó, aki akkor ugat, ha oka van rá, nem pedig ész nélkül egész éjjel. Ha már egy kutya nem ugathat néha-néha sem, baj van..
2016. márc. 7. 16:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Éjszakára helyezzétek el házon belül a kutyát, ennyi. Ha ugat is, nem veri fel az egész környéket.

Lehet, hogy első nap hisztizni fog, mert ki akar menni a kertbe őrködni, de nem szabad engedni neki. (Hosszútávon sokkal biztonságosabb a kutyának, ha nem tartózkodik kint felügyelet nélkül.)

2016. márc. 9. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!