Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy értessem meg vele, hogy...

Hogy értessem meg vele, hogy ez nem "sok" ugatás?

Figyelt kérdés

A telkünket 3 oldalról is közterület határolja, szóval a nagy kutyánknak bőven van őriznivalója. Arról már leszoktattam, hogy feleslegesen őrjöngjön pl. a futókra, biciklisekre, sőt a kutyasétáltatókról is le tudom tiltani.

Az örök ősellenség a postás. Meg néha a szomszéd pofátlan macskáit ugatja éjjel.

Az újságkihordó pedig hajnali 4-kor jön. Na, akkor kezdődik a haddelhadd. Jó nagy hangja van a kutyának, és 1-2 percig, míg a postás el nem tűnik, mondja a magáét.

A férjemet ez szörnyen idegesíti. Mindig felkel, kimegy, rákiabál a kutyára, aztán morog nekem, hogy vegyünk ugatásgátló nyakörvet, meg mit szólnak a szomszédok...

Próbáltam magyarázni neki, hogy nekem volt olyan szomszédom, ahol a kutya órákon keresztül megállás nélkül ugatott csak úgy, a környező házak kutyái is jóval többet ugatnak, mint a mienk, csak hát nem akkora hangon. Én se örülök, amikor hajnali négykor rázendít az ablak alatt, de szerintem lehetetlen nullára redukálni az éjszakai ugatást, főleg egy territoriális kutyánál.

A szomszéd tényleg szólt már az ugatás miatt, mikor a kutya még félig kölyök volt és többet ugatott, de szerintem indokolatlan volt a hisztije, felkészülhetett volna erre, mielőtt falura költözött. Azóta külön odafigyelek, hogy ok nélkül ne hagyjam ordibálni a kutyát, de hát nem tudok minden percben mellette lenni.

Van erre megoldás? Vagy hogy próbáljam enyhíteni a helyzetet?

2016. márc. 7. 13:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

A hajnali négykor több percig ugatás igenis sok, föleg egy kimondottan nagyhangú állattól!

Vagy szoktasd le róla a kutyát, vagy zárd el éjjelre valahová, ahol nem zavarja öt a postás.

A "falura költözés" nem idokolja, hogy te ne neveld meg a kutyádat, mert egyrészt falun sem ugatnak állandóan, másrészt ha csak a te kutyáddal van gondjuk, akkor a gond nem a falu, hanem a te kutyád!

Nappal nem lenne probléma annyira, de ilyenkor hajnalban azért az emberek aludni akarnak és nem arra ébredni, hogy a szomszéd (vagy a második-harmadik szomszéd) kutyája ugatja a postást!

Az senkit nem érdekel, hogy neked volakt-e olyan szomszédjaid, akiknél órákon keresztül ugatott a kutya, attól még felveri öket álmunkból a kutyád.

A legrosszabb esetben feljelentenek és el kell tüntetned a kutyád.

2016. márc. 7. 13:14
 2/14 anonim ***** válasza:
73%
Ezen nincs mit megértetni. Ha valakit zavar az ugatás, akkor zavarja, ez nem egy tudatos döntés. Attól, hogy megértette, hogy a kutya nem ugat sokat, még ugyanúgy nem tud tőle rendesen aludni mondjuk. És ha már két embert is ennyire zavar, akkor abban talán van valami.
2016. márc. 7. 13:15
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
Kelj fel minden nap hajnali nègykor ès őrizd a kutyát. Na mèg ìgy is azt gondolnád, hogy nem sok az ugatás? Kötve hiszem...
2016. márc. 7. 13:20
 4/14 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem a kutyának az a dolga, hogy ugasson. Nálunk már csíptek el betörőt a kutyák miatt. Ennyit ki lehet bírni.
2016. márc. 7. 13:21
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

"felkészülhetett volna erre, mielőtt falura költözött. "

A falun más jogszabályok vannak talán?

Tök mindegy, hogy falu vagy kertvárosi rész. Az ember hajnalban aludni akar.

2016. márc. 7. 13:31
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó: a kutya NEM betöröket, HANEM POSTÁST ugat és hajnali négykor!

A kutyának NEM AZ a dolga, hogy ugasson, föleg nem egy településen - tanyán nem zavar senkit a tulajdonosokon kivül -, hanem hogy AKKOR riasszon esetleg, ha tényleg valaki BE AKAR MENNI a magánterületre, nem pedig, ha az utcán jár valaki.

2016. márc. 7. 13:33
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
Felénk is van sok kutya. Nálam 4. Igen, éjszaka járkálókat, kóbor kutyákat ugatják rendesen. Na és minden háznál rázendítenek. Ettől függetlenül, senkit nem zavar. Az már jobban zavaró, mikor kinyitják a kaput és úgy hagyják sokan. A kutyák meg csoportosan randalíroznak az utcákon.
2016. márc. 7. 13:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek mondanám, hogy olyan nincs, hogy feljelentik és el kell tűntetnie a kutyát. Ezzel a rendőrség nem foglalkozik, csak a jegyző, ő pedig legfeljebb pénzbírságot szabhat ki.

Ettől eltekintve tényleg zavaró lehet a hajnali ugatás. A férjed nem mond butaságot azzal, hogy adjatok rá ugatásgátló nyakörvet. Nem csak elektromos van, létezik olyan is ami sípol egyet és képen spriccepi a kutyát. Az pedig tepjesen humánus. Mindenesetre jobb, mint egy mérgezett virsli a szomszédtól, vagy egy 30000 Ft-os csekk.

2016. márc. 7. 13:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha hajnali 4-kor mindennap erre ébrednék, valószínűleg megütne a guta.

Nálam éjjel be van zárva a kutyusom, és alszik. A szomszédok is elintézik, hogy éjjel ne ugassanak a kutyáik.

Ha komoly betörő akar bemenni, akkor meg tökmindegy a kutya, mert vagy megmérgezi pár nappal korábban, vagy lefújja.

2016. márc. 7. 14:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is pipa lennék, ha minden hajnalban négykor arra kéne kelnem, hogy üvölt a kutya. Éjszakára zárd el, akár legyen bent, a lakásban, vagy tényleg tegyél rá elektromos nyakörvet. Esetleg kelj te hajnali négykor a férjed helyett, ha szerinted ez így rendben van.
2016. márc. 7. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!