Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megharapott két napja egy...

Megharapott két napja egy kutya. Begyulladt és éget a terület? Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Két napja elmentem ismerőshöz és ott megtámadott a kutya. Nagy sárga labrador típusú kutya. A vádlimba mart és rángatott. Én erőteljesen fejberúgtam a szabad lábammal földre került és még ott is belerúgtam párszor jó erőssen. Szerencse hogy erős bakancs volt rajtam. Kijött a gazdája és akkor megnyugodott a dög!!

Aztán hazamentem és raktam rá ragtapaszt többet mert akkora területen harapott meg. Ma reggel arra keltem hogy éget és húzódik a seb. Be van gyulladva, lilulva és vöröses csík van fölötte, a sebből genny ürül. Vettem be fájdalomcsillapítót meg gyulladáscsökkentőt de ugyan úgy fáj meg nem javul a gyulladás. Ilyen esetben mi a kezelése ennek mert zavaró ez a gyulladtság.

A másik kérdés meg hogy az ismerős nem akarja elaltatni azt a dög kutyát. Milyen szervhez kell fordulnom hogy el legyen altatva a kutya?

2016. márc. 5. 14:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%
Azonnal el kellett volna menned orvoshoz. És nem fogják elaltatni a kutyát, erről ne is álmodj. Bementél az ismerősödhöz úgy, hogy a kutyája szabadon volt az udvaron. A baleset a te hibádból történt, a kutya reakciója normális volt.
2016. márc. 5. 16:37
 12/25 A kérdező kommentje:
Kérdem én szombaton melyik orvos rendel?? Ha nem javul hétfőn elmegyek. Akik meg engem hibáztatnak azok majd ha olyan helyzetbe kerülnek hogy őket is megharapja egy kutya majd akkor ugassanak!! Addig ne!!!
2016. márc. 5. 16:38
 13/25 anonim ***** válasza:
87%
Istenem... Létezik ügyelet is. Ez a "melyik orvos rendel ma" elég sz*r kifogás.
2016. márc. 5. 16:43
 14/25 anonim ***** válasza:
88%

A kutya két napja harapott meg, tehát csütörtökön. AKKOR kellett volna elmenned, nem ma!

És miért a kutya lenne a hibás? Ő a területét védte csak, te meg engedély nélkül bementél!

2016. márc. 5. 16:55
 15/25 anonim válasza:
84%
A kis csík, az az eredben haladó vérmérgezés jele.Szerintem te akkora tulok vagy hogy zsákban fognak hétfőn elvinni és nem a saját lábadon mész be.Amúgy létezik az OMSZ, mint szervezet, amit ha felhívsz a 104-en hogy megmart egy kutya, lehet még ki is jönnek hozzád.
2016. márc. 5. 17:50
 16/25 anonim ***** válasza:
72%
Elég eszement, idióta tett volt idegen helyre hívás nélkül bemenni. Ez egyébként magánlak sértés is, úgyhogy javaslom, ne a kutyát akard elaltatni, az csak azt tette, ami a dolga. TE voltál a hibás. Ez az első. A második, hogy elmész orvoshoz és kérsz egy tetanusz elleni oltást.
2016. márc. 5. 17:56
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

"Akik meg engem hibáztatnak azok majd ha olyan helyzetbe kerülnek hogy őket is megharapja egy kutya majd akkor ugassanak!! Addig ne!!"

1, Én speciel ismerősökhöz nem megyek be az udvarra,ha tudom van ott kutya. Pl egy barátnőméknek van egy nagytestű kutyája míg csöngetek,várok addig a kutya majd szét szedi a kerítés,morog,hörög. Hiába mondom a nevét akkor is. Mikor kijött a gazdi és beenged az első dolga,hogy hozza a plüss állatkáját meg oda áll,hogy simogassam.

Mivel ismerősöd gondolom,tudtad hogy van a portán kutya!

Szóval a te hibád.

Ennyi erővel menj be a tigrisek ketrecébe és altatasd el a tigriseket,mert megtámadtak -,- szánalom.

2, már mikor megharapott nem ragtapasszal kellett volna elfedni a sebet,hanem lefertőtleníteni mondjuk betadinnal és orvoshoz fordulni! Orvos meg lett volna csüt. és pénteken is. Ma meg ügyelet.Szóval rossz kifogás.

Nekem soha eszembe nem jutna,hogy ha megtámad egy kutya akkor gyk-ra írom. Első dolog,hogy elkérem a gazditól az oltási könyvet,kérek fertőtlenítőt. Ha minden oké,megyek az orvoshoz. Ha gennyes akkor elfertőződött. Ha nem kamu a kérdés még a mai napon menj el ügyeletre,mert megjárhatod szépen.

2016. márc. 5. 18:38
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha bármilyen sérülés éri az embert, az első dolog, hogy fertőtleníteni kell.

A kutya fogazatán igen sok baci él, így a harapást még alaposabban fertőtleníteni kell.Ha neked már gennyes a seb, akkor azt csak orvos tudja kitisztítani. Ráadásul egy gyulladáscsökkentő gyógyszer nem fog azonnal teljes körűen hatni. Ami hat, azt is orvos adja be injekcióban.

Létezik sürgősségi, meg mittudomén mik manapság, ahol bármikor ellátnak egy ilyen sérülést. Éjjel-nappal.

2016. márc. 5. 18:46
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az elöttem szólók írták! de még annyit hozzá kell tennem hogy ha hazudsz legalább rendesen csináld.... 2 napja csütörtök volt. Aznap és pénteken is van orvos. hétvégén meg ügyelet... ezt már nem hozod ki jól...
2016. márc. 5. 21:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Uram atyám, Kérdező, te olyan hülye vagy mint a seggem, 1 besétálsz másnak az otthonába ahol ott a kutya, 2 ragtapaszokat teszel a sebedre és 2 nap múlva jut eszedbe az orvos, hát gratulálok, de komolyan, még egy 3 évesnek is több esze van... Már miért kéne elaltatni azt a kutyát? Legalább kiszelektálja az életképtelen majmokat. Nem a kutya tehet arról, hogy neked nincs agyad!
2016. márc. 5. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!