Miért gondolja sok ember, hogy az emberi élet többet ér, mint egy állaté?
Én nagyon elborult állatvédőnek tartom saját magamat, de ezzel a dologgal azért tudnék vitatkozni. Az ilyen példákban a legtöbben valamiért csak a kutyákat, macskákat, elefántokat, delfineket stb különlegesebb állatokat hozzák föl, de akkor ennyi erővel a csirke, vagy a patkány se kevesebb nálam, hisz ugyanolyan állat mint a többi... Vagy mégsem?
Ez inkább kulturális kérdés szerintem, amit mindenkinek magának kell eldönteni, hogyan értékeli. Én pl lassan ott tartok, hogy már a csirkét sem eszem meg, mert sajnálom az állatot, de van aki megmarad a "háziállatot nem eszünk" szinten és én ezt is el tudom fogadni.
Amit nem tudok elfogadni az az ész nélküli mészárlás és a hobbiból való gyilkolás vagy kínzás. És igen, kínzásnak tartom ha valaki nem gondoskodik az általa tartott állatokról, legyen az kutya, macska, kecske vagy hörcsög.
Az ember Isten legmagasabb szintű teremtménye, amit a saját képmására teremtett. Értelmes, gondolkodó lény, a cselekedeteit nem az ösztönök határozzák meg (már amikor...)
Nagyjából ez emel ki minket az állatok sorából. Uralkodni tudunk rajtunk, míg ők nem képesek rajtunk.
Ezért érünk többet az állatoknál.
De ha te nem érzed magad különbnek a repkedő légytől, és a gyilkosodnak ugyanazt a büntetést adnád, mint a repkedő légy lecsapójának, hát lelked rajta.
"Az ember Isten legmagasabb szintű teremtménye, amit a saját képmására teremtett."
Ezt remélem Te sem gondoltad komolyan, mint érv :'D :'D
"Az ember Isten legmagasabb szintű teremtménye, amit a saját képmására teremtett."
kár hogy ezt is az emberek találták ki.
Ezzel tehát kijelentetted, hogy földünk 10 ezer éves kb és minden más, ami ennél régebbi lelet, az hamisítvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!