Rottweilernek milyen nyakörvet ajánlanátok? (Kullancs-nyakörv mindig van rajta. )
Én rotimon is folytó nyakörv volt.
Lánc volt és a póráz is láncos volt.
Amellett hogy jól állt neki, még a lánccsörgésre mindig megörült. Örömmel bújt bele a nyakörvbe:)
Hát én így választanék:
-Ha nevelésre kell, mert felnőttként kerül hozzád, akkor az egysoros láncos illetve szögest ajánlom.
-Ha kölyökként kerül hozzád, de makacs természetű, illetve "fitogtatja az erejét", akkor egy vastag (erős!) bőr nyakörvet ajánlanék (nem az agressziót értem az erőfitogtatásnál, hanem nagyon húz, stb bár kölyökkortól nevelve nem fog ilyet csinálni).
-Ha pedig tökéletes nevelésű, akkor sima szövet nyakörv, ami lehet mintás is, ki-ki kedve szerint :)
De fojtóból van a K9-nek is egy vékony szövet fojtója, saját tapasztalatból mondom, hogy sokkal jobb, mint a láncos.
Az enyémnek van egy egysoros és egy kétsoros láncfojtója. Plusz egy bőr nyakörv.
A bőrt annyira nem szereti, de ha lánccsörgést hall, akkor széles 'mosollyal' száguld felém, annyira örül, hogy sétálunk :D (pedig minden nap megyünk)
Most volt másfél éves, most pedig egy k9es hámot kapott
Köszi Mindenkinek!
Eleinte egy vékonyabb szövet volt neki, de az elnyomta a szőrét - mindig rajta volt, hogy szokja, amíg nem volt rajta a kullancs nyakörv. Most egy egysoros láncos fojtó van, de esküszöm attól félek, hogy sétánál - még tanulunk - ha jobban megrántom vagy húz, akkor fájdalmat okozok neki. (még kölyök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!