Hám vagy nyakörv?
Jól gondolod.
A westie nem szánhúzó, tehát nyakörvet adj rá. :)
"gyenge nyelőcső miatt (pl. yorkshire)" Ez nem fajtafüggő.
Vannak olyan kutyák amiknek jobb a hám szánhúzók vagy a staffi, pitek.. a nyakörvbe csak jobban belefeszülnek, hámmal meg könnyebb visszarántani őket.
De egy westinek jó a nyakörv is, de ha tenyésztőtől veszitek őt megkérdezitek és ő biztosan tud rá választ adni.
Bichonjaimnak van nyakörve és mi a 10 hetes Havanese-re is ráraktuk,természetesen sose rántottuk meg erősen,hogy megfulladjon vagy kár keletkezzen a kutyában. Épphogy piciket csak. Most már 5 éves,erősebbeket szoktunk rajta rántani ha fegyelmezni kell,de sose fulldoklik vagy ilyesmi. Fontos,hogy akármilyen mérges lennél ne ránts nagyot amíg kölyök!
Viszont a wetiek nagyon strapabíró kutyák mehet a nyakörv simán :)
Megneveled a kutyát, hogy ne húzzon/rángasson és onnantól kezdve tökmindegy, miben van.
Nyakörvnél meg figyelj oda fegyelmezésnél, kizökkentésnél, nehogy túl erősen ránts a pórázon.
Nekem tacskó-amstaff(?) keverékem van, kicsi, zömök, erős és gyors kutya, aki szeret néha rosszalkodni séta közben. Na, ő hiába nem olyan nagy (15 kg), hámmal aztán nem tudnám "helyre tenni" elég gyorsan, nyakörvvel meg csak egy apró rántás és ért a szóból. Nyakörvvel ráadásul sokkal könnyebben irányítható.
Mondjuk én belvárosi vagyok, sok a szűk utca, rengeteg a kutya és a nemnormális nyúlkáló ember, de ha külvárosban vagy kertes házas övezetben laknék, ahol csak hébe-hóba futunk össze séta közben másokkal és mindegy, hogy 20 centit vagy 80 centit pattan ki mellőlem, akkor meg hámban vinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!