Mit gondoltok az elektromos nyakörv használatáról?
ismertem olyat aki így tanította a kutyáját, véleményem szerint csak azért, mert amúgy máshogy képtelen volt rá. sok eredménye nem volt, ha lekerült a nyakörv, továbbra sem volt kontroll.
vadászoktól hallottam, hogy használják, de ők tudják is. ha tényleg munkakutya, dolgozni fog, akkor nem elég az a fegyelem, ami egy sima házikedvencnek vagy akár sportkutyának van, ilyen esetben szerintem tök oké, ha tényleg tudja a gazda, hogy mit akar és nem csak szadizza a kutyát, mert amúgy képtelen egy kutya nevelésére, kiképzésére.
a másik, amikor nem ítélem el a használatát, ha a kutya épsége, rosszabb esetben élete függ tőle és máshogy nem lehet megtanítani neki. hallottam olyat, hogy vadat űzött a kutya, de se hall-se lát nem volt, pedig amúgy normélisan nevelt volt a kutya, de ha szagot fogott nem reagált semmire. ez meg az életébe is kerülhet.
ha nem munkára tartják vagy az élete függ tőle, akkor nem értek vele egyet. egy hobbikutyának nem kell robotnak lennie, normál, átlag kutya létet sima szigorral és következetes neveléssel meg lehet oldani, nem kellenek olyan kunsztok, mint az elektromos (kivéve tehetségtelen gazdának ;) ) ha meg "olyan családból származik" akkor minek van hobbi kutyaként tartva? nem onnan kellett volna kutyát választani.
ez az én véleményem, nem kell vele egyetérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!