Mit gondoltok az elektromos nyakörv használatáról?
Nekem volt a süket Dogom.
Most viszont hüleséget írtál. Nekem is Németjuhászom van és van egy Pitbullom. Mindent én tanítottam nekik,soha nem használtam elektromos nyakörvet. Engedelmeségi,ügyeségi és örzővédő versenyekret járunk és nyertünk is már.
"Nekem munkavonalas németjuhász van és bizony ugyanúgy falka állat, mint a farkas. Több a hasonlóság mint a különbség. Ezeket a fajtákat nem lehet csak jutalommal nevelni."
pont ezért írtam, hogy nem kell keverni a kajáltatást a neveléssel, mint néhányan manapság teszik. ha engem kérdezel, egy kutyát sem lehet csak jutalmazással nevelni, mégis van példa rá. de szerintem egy jól időzített büntetés/korrekció hasznosabb lehet, mint a folyamatos hiba figyelmen kívül hagyása és a jó dícsérése. csak nekem ebbe az elektromos nem fér bele, hacsak nincs hozzá kellő tapasztalata és/vagy indoka a gazdának (tudom, hogy az elektromos nem okoz nagyobb törést, fájdalmat, bajt mint mondjuk egy szöges, de mindkettőt lehet szarul használni, én meg szeretem a tiszta, eszköz nélküli megoldásokat). a hülye gazdák alkalmatlansága nekem nem indok, márpedig ha sokan sokat látják, el fog terjedni és boldog boldogtalan fogja használni és nem azért, mert nincs más/jobb lehetőség, hanem mert béna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!