Hám vagy nyakörv?
Figyelt kérdés
Hamarosan egy westie kölyökkel fog gyarapodni a család és ebben a kérdésben bizonytalan vagyok...Olvastam a nyakörvről és a hámról is jót, rosszat, és nyakörv párti lettem, viszont nem tudom, hogy westiere lehet-e nyakörvet adni. Tudom, hogy vannak olyan kistestű kutyák, akiknek nagyon nem ajánlott a gyenge nyelőcső miatt (pl. yorkshire) , viszont kimondottan a westiere nem találtam adatot. Az ő csontozata elég erős a nyakörvhöz, vagy neki is biztonságosabb a hám?2016. márc. 1. 18:12
11/12 anonim válasza:
Hát egyáltalán nem könnyebb a hámmal visszafogni a staffikat:D
Nekem elég "akaratos" kutyám van, az első nap a suliba hámmal vittem be, a kiképző már lélekben megásta a síromat:D És tényleg, engem húzott a kutya, ömlött rólam a víz, a kezem begörcsölt. Fojtóval meg hamar megtanulta, hogy mi van, nem is kellett nagyon használni, azóta is fojtón vagyunk :) Hámban csak húzni szokott pár száz kilókat edzésképp:D:D
12/12 anonim válasza:
Mindenképp nyakörv!! Hám a húzásra való, a nyakörv pedig a sétáltatáshoz. Kölyök kutyával mikor elkezdesz sétálni nem kell attól félni hogy kihúzza magát, mert nem arra kell számítani hogy elsőre nagy sétákat lehet vele tenni, hanem egy kicsit mentek, de azt is úgy hogy végig, játékkal/ kajával/ hangoddal csalogatod. És mikor már magabiztosan sétál akkor lehet enyhet kicsi rántással magad mellé tenni, hogy ne húzzon, de ezzel eleinte csak annyit kell elérni hogy figyeljen rád egy kicsit, aztán elkezdesz vele egy kisit bohóckodni, és hagyod tovább szaglászni/ szaladgálni. És szépen fokozatosan rá fog állni a láb melletti sétára. De fontos h mikor melletted kell jönnie akkor határozott legyél vele, mikor meg elmehet akkor úgy kell neki örülni mintha isten tudja milyen nayo dolgot tett volna😊 Hajrá és jó babázást:) és a kutyasuli sem elhanygolható ám!!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!