Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy értik ezt a kezdő kutyás...

Hogy értik ezt a kezdő kutyás dolgot?

Figyelt kérdés

Nem értem. Nemrég olvasgattam pár kutyáról és néhánynál írták, hogy nem ajánlott kezdő kutyásoknak. Ezt úgy kell érteni, hogy nem tudják hogyan kell gondoskodni egy kutyáról, és nem tudják, hogy mikor mit kell csinálni? Nekem az első kutyám egy Tacskó keverék volt most pedig egy Vizslám van, akkor én már tarthatnék?

Bocs a hülye kérdésért csak nem értem, hogy hogy értik. :S :D

2010. ápr. 1. 14:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
16:07 Mik azok a vadbarmok??
2010. ápr. 1. 16:09
 12/23 Akiteki ***** válasza:
100%
Emberevő szörnyetegek.
2010. ápr. 1. 16:21
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát egy mutáns szörnyeteg Godzilla-csivava keveréket én sem ajánlanék sokadik kutyának sem. Amúgy természetesen ezeknek a nevükben is benne van, hogy ajánlott, tehát nagy többségben így a legjobb, de ha te műveltebb és tehetségesebb vagy ezen a területen, meg időben felismered ha nem megy, és ezt korrigálod szakember segítségével tarthatsz dominánsabb kutyát is megfelelően elsőre. Mert attól még hogy nagy és erős, attól még okos és motiválható, teát ha rájössz mi a gyengéje (labda, játék, jutalomfalat) akkor a kezedben van :D
2010. ápr. 1. 17:21
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Felhozta az egyik válaszoló az amstaff-ot, bár minden kutya csak annyira lenne veszélyes mint az, az emberek nem is ismerik a fajtát, egyetlen dolog alapján ítélik meg, az hogy egy harapás egy törés, és mindjárt kapja az emberevő becenevet. Nekem is az van és borzasztóan tud szeretni, és mindig engedelmeskedik. De senki sem beszél mondjuk a csaucsauról ami nagyon aranyos, de nagyon domináns, és kifejezetten az a kutya ami nagyon kevés embernek való.
2010. ápr. 1. 17:52
 15/23 Akiteki ***** válasza:
77%

De azért egy staffi komoly nevelést igényel.

Nekem egyébként az emberevő fajta (csak azért mert támadott már rám) az argentin dog, a kaukázusi és a yorkshire terrier.

2010. ápr. 1. 17:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
nem azért hoztam fel a staffot, mert szerintem emberevő fajta, tudom hogy nem az, nekem is van, hanem azért mert azt pl nagyon nem ajánlják első kutyának, és elég erős kéz kell hozzá
2010. ápr. 1. 17:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Jajj félre értettél, én nem rád mondtam hogy te állítod hogy emberevő. Hanem más emberek akik nem értenek a fajtához, de nem kell ahogy erős kéz, simán következetesen kell nevelni és semmi baj nincs vele, persze fajtán belül is vannak eltérések jellemre, de akiknek amstaff van ismerősök között azoknak mind teljesen jól kezelhető. Igaz az enyém ambull+stafford, de abszolút nem domináns.
2010. ápr. 1. 18:06
 18/23 anonim ***** válasza:
30%
a volt pasimnak is ambull staff :) nagyon cuki :D
2010. ápr. 1. 18:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is írtam a staffról. Nem azért, mert veszélyes, hanem mert könnyű elrontani! Ha nem szocializálják eléggé, ha mindent ráhagynak, AKKOR közveszélyes lesz. Egyébként tényleg nagyon jó, barátságos kutyák, de tapasztalatlan gazdiknak nem valók! A csauról meg azért nem beszélünk, mert a legtöbben csak látásből ismerjük, a jellemét nem nagyon, mivel ritka fajta.
2010. ápr. 1. 18:08
 20/23 Akiteki ***** válasza:
100%

Jó kezekben egy stafford bűbáj. De tényleg könnyű elrontani.

Csau: nem könnyű eset, semmiképp első kutyának és gyerek mellé sem. Nagyon egygazdás, másokkal kimondottan barátságtalan. A bájos macikülseje miatt mindenki azt képzeli, hogy most azonnal simogatni kell. Ezt rosszul viseli.

2010. ápr. 1. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!