Jó tanácsok kezdő kutyás gazdinak?
nekem 12 éve van kutyum
jól gondold meg hogy szeretnéd e eddig tartani mert egy hét után miután megismered , majd nem tudod elvinni magadtól :)
Nekünk kint van :) nincs elkényeztetve, bár fajtiszta
de imádom :))
olvass sokat a kutyákrol :
am pár alapvető dolog:
-ne adj főszeres kaját neki
- ne adj cukrot neki
- foglakozz vele sokat
- fésüld a szőrét egy nap legalább 1x
-rendszeresen etesd
.... és törzskönyv nélkül jobb volna ha nem vennél.
na m1
emígy énnekem van otthon egy westiem:)))
ha e három fajta közül kéne választanom én a schnauzert választanám mert az nagyon aktív,játékos és vidám...
de hát kinek hogy
addig ne nagyon engedd a kutyádat szabadon, amig nem tudja nagyon jól a hozzám parancsszót, mert akkor ha észrevesz más kutyát vagy akármilyen érdekes dolgot az istenért se hívod vissza :) ezt ajánlatos 10-20 méteres pórázzal gyakorolni amit a kutya maga után a földön húz, de ha éaszreveszel valamit, hogy közelben van kutya akkor lépj rá a pórázra (amin jó ha csomók vannnak)és hivd magadhoz a kutyát. ha odajön, azonnal jutalomfalat.
tehát ha valmi jót csinált AZONNAL jutalomfalat, ha rosszat, AZONNAL "Fuj!".
ami a tálat illeti, legyen gumitalpa, hogy ha a kutya eszik, ne csuszkáljon a tál.
ne kösd ki az üzlet elé a kutyádat, ellopják, utána meg már keresheted, főleg ha ilyen kis népszerű fajtáról van szó.
21:04-es vagyok
elfelejtettem. ha a kutyád fél, megijed valamitől, akkor a legrosszabb amit tehetsz vele az az, hogy fogod sajnálni, hogy: jajj szegény kutyuska, picur, ne félj. a kutyát ha valamitől fél (nagy autóbusz) le kell ültetni például és úgymond aranyosan de kinevetni, hogy ugyanmár mit félsz?! a kutyának látni kell rajtad, hogy határozott vagy és nem kell mitől félni.
Jó oldal: [link]
Jó könyv: *****
:DD
A könyvet mindenképp olvasd el :D
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Jusson eszéedbe, hogy a kutyát 10-15 évre veszed, ezért csak olyan fajtát válassz, ami megfelel az elképzeléseinek. A rossz fajtaválasztás sok kellemetlenséget okozhat mind a kutyának, mind a gazdinak. Tartsd szem előtt, hogy a kutyának vannak igényei, és ezzel kapcsolatos kiadások.
Na és persze pl így: ha mozgékony vagy akkor bizony valami terrier. Ha szeretnéd fésülgetni még akkor valami hosszúszőrü. Na de azért legyen nagyobb a csivavánál.
És lehessen kinn tartani. Fehér szőre legyen....
és így tovább ... és majd ha eljutottál valamihez írd meg szévesen segítünk.
írd le mit szeretsz így mert egy kutya 10-15 évi gondot fog okozni ha nem a te életviteledhez megfelelően választasz kutyát.
Hát bizony mert a törpe schnauzer játékos ,aktív
a yorki most mrács ak egy "divatkutya"
és a bolognesenak jó hosszü szőre van.
Ha most ezeket a tulajdonásgokat összeraknánk akkor Westie jönne ki :)
azis cuki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!