Jó tanácsok kezdő kutyás gazdinak?
tényleg a kezdeti szimpátia a legfontosabb. és hidd el, a neked tetsző (és akinek te tetszel:) ) kiskutya sokkal több örömet ad, mint ha csak úgy látatlanban kapnál egyet.
fontos, hogy a kutyádat megfelelő időben kezdd el tanítani (erről a korról a tenyésztő tud neked infót adni).
ne engedd, hogy a fejedre nőjön, legyél a "főnöke", de legyél megfontolt, ne kérj tőle olyat, amit nem akar megtenni.
érdeklődj a fajtára jellemző betegségekről, nézd meg a kiskutyád szüleit, és nézd meg a szűrési eredményeiket.
(ezért fontos, hogy ne vegyél szaporítótól kutyát, mert akkor nagy valószínűséggel lesz valamilyen örökletes betegsége :( )
Érdeklődj, hogy a kutyus milyen kaját kapott a tenyésztőnél. fokozatosan állítsd át másik kajára, ha nem azt akarsz neki adni(ellenkező esetben hasmenése lehet az új kajától).
válassz olyan fajtát, aminek az életmódja illik a tiédhez(és esetleg a családodéhoz), és azt a kiskutyát válaszd, amelyikkel összeillik a személyiségetek.
legalább egyszer nézd meg a kiskutyát, mielőtt elhozod. nézd meg, nem koszos-e a feneke(hasmenésre utalhat), nincsenek-e a szőrében ritkás foltok, vagy szőr nélküliek(bolhára vagy bőrbetegségre utalhat), tiszta-e a füle, a szeme, a fogai, nem csurog-e az orra, és ha felveszed, nyugton marad-e az öledben (persze ez csak akkor látszik, ha tudod, hogyan kell helyesen megtartani egy kiskutyát).
amint látod, elég fontos, hogy találkozz a tenyésztővel, a kiskutyával, és ne csak akkor , mikor megkapod.
a felsorolt fajták közül én is a snacit ajánlanám, mert a yorkie makacs és önfejű, a bolognese pedig inkább lakásba való. persze te döntessz.
Remélem, segítettem. Sok örömet a kiskutyához!
Ha megadod az e-mail címed, én szívesen segítek. Rengeteg dologra nem voltam felkészülve, mert nem írták sehol.
Pedig hónapokat olvastam előtte.
Egyébként a bolognese-re szavazok.:)sokat találkozok olyan kutyussal, és imádni valók:)
lakásban élünk 3 szobás és eddig a bolognese tetszik a legjobban.
e-mail:dmagdus98@freemail.hu
Jan Fennel könyvei nagyon jók :)
sztem a legjobb a snaci mert nem divatkutya és jól nevelhető
-foglalkozz vele sokat
-következetes legyél
-tenyésztőtl vedd tk-eset!!
de olvass sokat a kutyákról :D és majd "bele " jössz a kutyázásba ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!