Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor ez most hogy van?

Akkor ez most hogy van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugye sokat lehet olvasni a házi koszt ártalmairól a kutyáknál. Mi BARF étrend szerint etetjük a miénket, de anyósomék kutyáinak a fő táplálékforrása a házi koszt.

Ennek ellenére az egyik kuvaszuk pár éve hunyt el 16 évesen álmában, semmiféle betegsége nem volt, csak megöregedett.

A két másik kutyájuk a mai napig él, az egyik egy 19(!) éves kistestű keverék, aki ugyan süket mint az ágyú, de más problémája nincs, valamint van egy 13 éves kuvaszuk, aki tökéletes egészségnek örvend.

Hozzáteszem, hogy csirkét nem adnak nekik, valamint nagyon egészségesen étkezik az egész család, így a maradék nem különösebben fűszeres, de kb. minden van benne. Ráadásul a kistestű módszeresen zabálja el a macskakaját a macskájuk elől.

Tudom, kivételek mindig vannak, de azért 3/3 egészséges kutya már nem ez a kategória. Próbáltam rájönni, hogyan lehetséges ez, de nem találok olyan magyarázatot, ami mégis a házi koszt ellen lenne. Szerintetek?

2016. febr. 28. 10:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
:D Nálunk is végül magától jött helyre. :)
2016. febr. 28. 12:23
 12/13 anonim ***** válasza:

#7-11

Akkor ezek szerint az én daganatos, allergiás keverékem nem is létezik, ugye? (:

Na jó nem kötözködök tovább, csak annyit akartam írni, hogy nekünk székletlazításra a sütőtökpüré vált be.

2016. márc. 1. 06:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Senki sem állította, hogy MINDEN keverék egészséges. Keverékeknél is könnyen előfordulhat a genetikai betegségek halmozódása, főleg ha a szomszéd kutyák rendszeresen egymást durrantják meg, de általánosságban azért elmondható, hogy például egy 5-10 ezer egyedet számláló yorki populáció, ami az emberi közreműködésnek köszönhetően szinte 100%-ban egymás között párzik genetikailag gyengébb lesz, mint egy több százezres egyedet számláló változatos génállománnyal rendelkező keverék fajta, amelyik boldog-boldogtalannal párzik.

Egyébként is a rákos megbetegedéseknek nem feltétlenül van genetikai háttere, az esetek nagy hányadában környezeti hatások miatt alakul ki, akárcsak az embernél. A környezetszennyezés ugyanúgy érinti a kutyákat is, mint minket.

2016. márc. 1. 07:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!