Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor ez most hogy van?

Akkor ez most hogy van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugye sokat lehet olvasni a házi koszt ártalmairól a kutyáknál. Mi BARF étrend szerint etetjük a miénket, de anyósomék kutyáinak a fő táplálékforrása a házi koszt.

Ennek ellenére az egyik kuvaszuk pár éve hunyt el 16 évesen álmában, semmiféle betegsége nem volt, csak megöregedett.

A két másik kutyájuk a mai napig él, az egyik egy 19(!) éves kistestű keverék, aki ugyan süket mint az ágyú, de más problémája nincs, valamint van egy 13 éves kuvaszuk, aki tökéletes egészségnek örvend.

Hozzáteszem, hogy csirkét nem adnak nekik, valamint nagyon egészségesen étkezik az egész család, így a maradék nem különösebben fűszeres, de kb. minden van benne. Ráadásul a kistestű módszeresen zabálja el a macskakaját a macskájuk elől.

Tudom, kivételek mindig vannak, de azért 3/3 egészséges kutya már nem ez a kategória. Próbáltam rájönni, hogyan lehetséges ez, de nem találok olyan magyarázatot, ami mégis a házi koszt ellen lenne. Szerintetek?

2016. febr. 28. 10:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Dohányzás miatt is sokan kapnak pár éven belül tüdőrákot, mások meg megélik a 100-at is. Mégsem lehet azt kijelenteni, hogy a dohányzás jótékony, sőt... A BARF-os házi koszt meg nem egyenlő az ebéd- és vacsora-maradék összeöntött moslékkal, amit a kutya elé lökünk, mint a disznóknak.
2016. febr. 28. 10:44
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Én azt vettem észre, hogy aki nem foglalkozik a kutyával annak a kutyája egészséges. Ezt most komolyan mondom...

Én aki minden lósz*rt megvesz a kutyáinak, oltatja, biztosítást fizet rájuk ezeknek mindig van valami bajuk. Nagyon sok ismerősöm van így. Nagy részüknek volt már, vagy van valami problémája. Akár tartós akár átmeneti. Azok akik meg leszarják a kutyát, nem egy olyan ismerősöm van akinek még beoltva sincs a kutyája, nem csak kombinált ellen van aki veszettség ellen se, na annak soha semmi baja. Nincs betegsége, nem kap el semmit lent, hiába lépcsőzik nincs ízületi-gerinc-csípő problémája.

Minél jobban félti az ember a kutyáját annál betegesebb...

2016. febr. 28. 10:49
 3/13 A kérdező kommentje:
#1: Amint sikerül magasabb szintre emelned a szövegértésed, újratárgyaljuk.
2016. febr. 28. 11:07
 4/13 A kérdező kommentje:
Az a probléma, hogy mindketten légből kapott dolgokra építitek amit írtok, olyanokra, amiket én nem írtam. A kutyák oltva, chipelve vannak, nem a kert végébe vannak kikötve, de a kérdésem nem is erről szólt.
2016. febr. 28. 11:09
 5/13 A kérdező kommentje:
#2 Visszaolvastam a válaszom, gorombának tűnik, nem annak szántam. Amit írsz, én is megfigyeltem, de vmi logikus magyarázatot szeretnék. :D Csak zavar, hogy nem találok erre a dologra értelmes magyarázatot. :)
2016. febr. 28. 11:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy ez nem csak az etetésről szól. Anélkül, hogy most belemennénk a szaporítás vs. tenyésztés témájába, azért érdemes azt átgondolni, hogy mennyit változott a kutyák genetikája az utóbbi években. A kuvaszt talán még nem érte utol a túltenyésztés, a keverékekről nem is beszélve, így ők valószínűleg jobban tolerálják a kevésbé "kifinomult" táplálást. Ha egy túltenyésztett, gyengébb genetikájú kutyának adnál egy adag pörköltet, lehet, hogy egy hétig tartó cifraf*sást kapna tőle. Egyébként a kutya etetése kimondottan az a téma, amiben még az állatorvosok sem tudnak közös álláspontra jutni. Én pedig messze nem érzem magam annyira szakképzettnek, hogy bárkit is rábeszéljek valamilyen etetési típusra.
2016. febr. 28. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is kutyafüggő... hasonlíts össze egy utcai kis keveréket meg egy agyontenyésztett törzskönyves yorkit... Az elsőnek adhatsz bármit és semmi baja nem lesz, a második csak a huszadik féle hypoallergén táptól nem fosik..
2016. febr. 28. 11:42
 8/13 A kérdező kommentje:

#6: Ebben tényleg van valami. Végül is, ha azt nézzük, a kuvasz eleve strapabíró kutya, ráadásul nem túl felkapott, így tényleg nem fenyegeti a túltenyésztés sem.

Próbálom magam kiismerni a kutyák etetésében, de elég nehéz kiigazodni, mikor ennyi féle irányzat és vélemény van.

2016. febr. 28. 11:48
 9/13 A kérdező kommentje:
#7: Ez is igaz. :) Mentett keverékünk van, a múltkor túlzásba vittük a csontost és szorulása volt, gondoltam házi tejjel rásegítek... Rohantam ki vele, hátha, de szó szerint "le se sz.rta". :D
2016. febr. 28. 11:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Ja, ezt ismerem. Nálunk ivartalanítás után kellett volna lágyítani a székletet. Én is tejjel próbálkoztam orvosi javaslatra, de a kutyám rá sem hederített, aztán nagyágyúként jött az olivaolaj hasonló eredménnyel. Valószínűleg az orvos nem ilyen stramm kis jószághoz volt szokva. Aztán magától megoldódott a dolog.
2016. febr. 28. 12:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!