Akkor ez most hogy van?
Sziasztok!
Ugye sokat lehet olvasni a házi koszt ártalmairól a kutyáknál. Mi BARF étrend szerint etetjük a miénket, de anyósomék kutyáinak a fő táplálékforrása a házi koszt.
Ennek ellenére az egyik kuvaszuk pár éve hunyt el 16 évesen álmában, semmiféle betegsége nem volt, csak megöregedett.
A két másik kutyájuk a mai napig él, az egyik egy 19(!) éves kistestű keverék, aki ugyan süket mint az ágyú, de más problémája nincs, valamint van egy 13 éves kuvaszuk, aki tökéletes egészségnek örvend.
Hozzáteszem, hogy csirkét nem adnak nekik, valamint nagyon egészségesen étkezik az egész család, így a maradék nem különösebben fűszeres, de kb. minden van benne. Ráadásul a kistestű módszeresen zabálja el a macskakaját a macskájuk elől.
Tudom, kivételek mindig vannak, de azért 3/3 egészséges kutya már nem ez a kategória. Próbáltam rájönni, hogyan lehetséges ez, de nem találok olyan magyarázatot, ami mégis a házi koszt ellen lenne. Szerintetek?
Én azt vettem észre, hogy aki nem foglalkozik a kutyával annak a kutyája egészséges. Ezt most komolyan mondom...
Én aki minden lósz*rt megvesz a kutyáinak, oltatja, biztosítást fizet rájuk ezeknek mindig van valami bajuk. Nagyon sok ismerősöm van így. Nagy részüknek volt már, vagy van valami problémája. Akár tartós akár átmeneti. Azok akik meg leszarják a kutyát, nem egy olyan ismerősöm van akinek még beoltva sincs a kutyája, nem csak kombinált ellen van aki veszettség ellen se, na annak soha semmi baja. Nincs betegsége, nem kap el semmit lent, hiába lépcsőzik nincs ízületi-gerinc-csípő problémája.
Minél jobban félti az ember a kutyáját annál betegesebb...
#6: Ebben tényleg van valami. Végül is, ha azt nézzük, a kuvasz eleve strapabíró kutya, ráadásul nem túl felkapott, így tényleg nem fenyegeti a túltenyésztés sem.
Próbálom magam kiismerni a kutyák etetésében, de elég nehéz kiigazodni, mikor ennyi féle irányzat és vélemény van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!