Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kan westie mellé egy kan...

Egy kan westie mellé egy kan csehszlovák farkaskutya?

Figyelt kérdés
ez jo párosítás lenne?
2010. márc. 31. 19:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
hát tudom ezen mind végiggondoltam és ugydöntöttem ideje lenne egy más kutyus után néznem. Bármelyiknek a mozgásigényét kitudnám elégíteni (faluban lakom, van vízpart, sok erdő) . Pedig én nem küllemre hanem méretre tulajdonságokra és a nekem megfelelő kutyust választottam. De tudom hogy az internet a wikipédia meg a kutya-tár sosem elég egy kutya választásához ezért is szerettem volna segítségetek kérni. Köszönöm mindenkinek. Emígy már voltunk úgy hogy a macskámat megmérgezték. És a kutyámat is pedig aztán igazán nem ugatott. Csak van egy undok szomszédunk aki még azt se engedi hogy a kutya elé menjen a háza elé. Még labdázni se szabad. De megoldottuk. Egy utcával arréb költözünk. Óriási kertünk lenne. Pár négyzetméter híjány 20 ár. Szóval elég nagy. Hát nemtudom milyen fajta lenne az ideál. Apukámnak olyan kell ami nem eszik sokat. Kutyák 6 éves korom óta érdekelnek. Azóta olvasgatok könyveket, tartok kutyát, nyírok kutyát... stb. A kutyák terén mindegy volna hogy milyen nehezen tanítható és a mozgásigény sem számít. Futni járok így gondoltam bekapcsolódhatna majd ő is meg mi. De nem tudnátok olyan kutyát ami nem eszik sokat és nem óriás. Hát egy 60-65 cm vagy annál kissebb. Mondjuk már a staffin is gondolkodtam de az folyton próbálgatná az erejét a westiemmel szemben és nem szeretném ha baja lenne. Tudtok valami fajtát? csak ne labradort meg goldent mert azok aztán. :D na szép modorra tanítaná a westiem. :D és rövidebb vagy középhosszú szőrüt szeretnék, mert a westievel is elég gond van a kondicionállók meg a fehéritők meg mi. Mert mi kinn tartjuk a westiet. Volt mellette egy őzpincsünk ugyanis nem kellett senkinek ezért befogadtuk de a westie nem bírta őt annyira. Csak úgy néhanéha. Azután jött érte a gazdája és odaadtuk neki. Emígy köszi a válaszokat, sokat segítettetek. Várom a tippeket , köszi.
2010. ápr. 1. 10:35
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél cseh farkast! Mindössze 50-60 éves a fajta, németjuhászból és kárpáti farkasból tenyésztették ki. Az igaz farkasvér nagyon erősen dominál benne, tehát konkrétan egy félig farkassal kéne együtt élned.

Én ismerek egyet személyesen, a gazdája profi kutyakiképző (nem csak mondja, tényleg az). Álma volt egy cseh farkas, de még ő is alig bír vele, nagyon nehéz eset!

A saját életed könnyíted meg, ha mást választasz.

Magyarországon összesen 1-2 tenyésztő foglalkozik vele, az ára úgy 150e Ft környékén mozog...

2010. ápr. 1. 10:50
 13/27 A kérdező kommentje:
hát jolvan csak nemtudok milyen más fajtát választani. Ha nemvolna westiem akkor azt a fajtát venném de mivel van azért nemfogom kidobni az utcára mert nekem olyan kell. Szeretnék egy más kutyafajtát választani. Csak legyen olyan komolyabb tekintetü , mert sok kisgyerek van az utcánkban és amikor viszem kiállításra westiem csipkedik,tépik, rágógumit raknak a szőrébe meg volt már eset hogy leöntötték pepsivel mert .... stb. Sorolhatnám. Remélem egy staffit nem közelítenének meg. Ráadásul már unom az ilyeneket mert ahányszor elsétálnak előttünk addig kiábalnak hogy "Gombóc" ami oda nem fut a kutyám (így hávják :D ). És az anyjuk még mondja nekem hogy nem-e adom el a kutyámj meg hogy nem-e vihetik ők sétálni és minden percben a nyakamon lógnak és semmire sincs időm. A westie meghát soxor morog is rájuk de ők azért még csipedik. Mondtam már nekik hogy ezt nem jó csinálni mert fáj neki és ... . De hát nemtudom. Ugyis minden álmom volt mindig egy lyan ráncos vagy, komoly , nagy kis bamba kutya. De hát erre westiet kaptam. Most szeretnék ezért mégegy kutyát amit még nemtudom milyen fajta legyen. Én nagyon bírom a staffikat meg a piteket is mindig is ilyent szerettem volna de nemmernék venn iegys westie mellé hisz iszonyatosan dominálnak. Ezért szeretném segítségeteket kérni a fajtaválasztásban. Köszi
2010. ápr. 1. 10:59
 14/27 anonim ***** válasza:
Szerintem egy cseh farkas sokkal dominánsabb a westievel is meg veled is, mint egy stafford vagy egy pit! Ha ezek közül kéne választani, akkor inkább stafford!
2010. ápr. 1. 12:20
 15/27 A kérdező kommentje:
hát ige nde olvastam rola hogy nagyon dimnálna a westieve lés folyton harcok lennének mert ez ilyen fajta. mondjuk ha vennék egy kan labit avval nem volna gond de labi ne mkell :D esetleg vmi fajta?
2010. ápr. 1. 16:28
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha csesztetik a kutyádat, és nem bírsz a pofázó szomszédokkal, ismerősökkel, akkor hogy akarsz elbírni egy staffival vagy egy cseh farkassal?

Egyáltalán hogy juthat el odáig egy szituáció, hogy rágógumit raknak a szőrébe?

Ha valaki ilyen szándékokkal (csipkedés, kóla, rágó) közelítene a kutyám felé, gondolkodás nélkül neki mennék.

Arról nem is beszélve, hogy ha egy cseh farkast megcsipked egy hülye kis purdé, az a kutya neki fog támadni. Nagy bajod lehet belőle...

2010. ápr. 2. 15:49
 17/27 A kérdező kommentje:
tudom már sokszor próbáltam velük mewgérteni ezért is szeretnék olyan kutyát ami távol tartaná a idegesítő és zavaró . De láttam hogy a németjuhásztól az anyjuk mögé bújtak és elkezdtek sírni mert megszaglászta őket a szomszéd németjuhásza. Gondolom egy staffitól ís sírnának és végre abbahágynának.Szerintek egy staf jo volna westie mellé? és j
2010. ápr. 2. 18:10
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj. Már többen leírták, a másik kérdésben is, itt is, én is már egyszer.

Nem a kutyák fajtája számít, hanem a már meglévő kutyád jelleme, viselkedése. Ha megfelelően szocializált, jól kijön más kutyákkal, nem agresszív, akkor vihető másik kutya mellé.

A staffi kemény, nehéz fajta, csak hozzáértő, tapasztalt kutyásnak ajánlott. A nevelése és a szocializációja sokkal nagyobb odafigyelést igényel, mint a többi fajtáé.

És kan mellé inkább szukát érdemes választani, lutri, hogy mi lesz ivarérés után. A szukát ivartalaníttatni kell 7-8 hónapos korban, és akkor nem lesz gond a nem tervezett kölykökkel, illetve nem kell bajlódni a tüzeléssel.

Ha ennyire határozatlan vagy, ha ennyire elképzelésed sincs, valójában milyen fajtát szeretnél, ha minden az itt fórumozók válaszára hagyatkozol (a másik kérdésed ellenére ismét megkérdeztél a staffiról), akkor nem hinném, hogy jó választás lenne számodra egy staffi, egy cseh farkas meg pláne nem.

Olvasgass egy kicsit; ha gondolod, menj el a westie-ddel kutyasuliba, hogy tanulj, tapasztalj, és utána vegyél staffot.

2010. ápr. 3. 14:56
 19/27 A kérdező kommentje:
már kb. 2 éve járok vele kutyasuliba és szukát nem szeretnék mert lennének kiskutyák. ivartalanítani meg egy rohadt drága tk-s kiskutyát aztán nemfogok.
2010. ápr. 3. 18:23
 20/27 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem akarsz kiskutyát, akkor ne 100 ezres tenyésztői kutyát vegyél. Igazi tenyésztőknél is vannak olcsóbb kutyák, pl. színhibás, harapáshibás. Pl. berni pásztornál ha nem megfelelő az orr színe, akkor nem tenyészthető. A kutya teljesen egészséges, csak tenyészeti szempontból nem olyan magas a értéke.

És akkor őt lehet ivartalaníttatni. Ilyen egyszerű.

Meg lehet menhelyről, fajtamentéstől is befogadni.

2010. ápr. 4. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!