Ti mit tennétek a helyemben?
3 hónapja költöztem.
A mellettem lévő szomszédnak van egy kutyája, akit napi 3-4-szer minimum látok, és mindig meg van kötve egy kb. 1 méteres láncra, sose láttam még szabadon engedve, vagy sétáltatva.
A kerítés borzalmas állapotban van, mintha nem is lenne, a kaput nem lehet becsukni.
1, jelentitek, hogy megkötve tartja a kutyát. Ez esetben vagy megcsináltatja a kerítést, és elengedi, ez szerintem a legvalószínűtlenebb. Vagy csak elengedi, de nem csináltatja meg a kerítést, és megtámad valakit, vagy engem amikor sétáltatom a kutyám. Ez se lenne túl szerencsés.
2, nem jelentitek, de akkor szerencsétlen állat egész életét láncon tölti. Ez pedig szerintem állatkínzás.
Egyszer pont egyszerre értünk haza, megkérdeztem, hogy ő merre szokott sétálni a kutyájával, mert nem ismerem a környéket. Azt válaszolta, hogy még sosem sétáltatta..
Ti mit tennétek a helyemben?
Nagyon sajnálom azt a kutyust.. :(
Egyébként az már állatkínzásnak minősül és bünteti a törvény ha 1 méteres láncon tartja a kutyát valaki.
Az ilyen ember a következő kutyát is ugyanígy fogja tartani. Az lenne a megoldás ha eltiltanák az állattartástól.
Jó kérdés. Nem tudhatod, hogy mi áll a háttérben, de a leírásod alapján nyilván lesz.rja a kutyát :(
Nálunk az van, hogy egy idős kutya, akivel napi 6 órát van törődve, mindig szökne, amint lekerül a figyelem róla. Mi megkötjük, mikor nincs felügyelet alatt. De ettől függetlenül amúgy minden rendben, megfelelő kaját kap, még néha én is irigylem:D, foglalkozok vele, megyünk bandázni sok kutyás ismerőssel (kivéve ha rossz idő van, mint most..), de a napi 2-3 séta megvan, játék, törődés, kellő lelki összehangolódás. Nyaralni is mindig visszük, ott nem akar szökni.
De ettől függetlenül az ő érdekében muszáj megkötni kisebb-nagyobb időre (soha nincs több órát egy huzamban!).
Bár kevés esély van rá, hogy ilyesmi áll a háttérben, de azért kérdezz rá.
Plusz ha van rá időd és kedved, akkor foglalkozz vele, hátha segít a kutyán :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!