Mennyi az ideális ár fajtiszta golden retriever kiskutyáért? Ha féregtelenítve és oltva is van?
Ez függ a szülőktől, a tenyészettől. Mivel elég elterjedt fajta szerintem 50 ezer körül már kapsz törzskönyves kutyust normális tenyészetből.
25-30 ezerért hirdetnek nem törzskönyveseket, oltva, féregtelenítve, de ott nincs garancia semmire.
csak törzskönyvezve, tetoválva/mikrochippelve, oltva, féregtelenítve, eb adás-vételi szerződéssel, igazolt állatorvosi vizsgálat után vásároljátok meg!
ár: 50e. - 100e. -Ft/db. pedigré/kennel függő!
Inkább a hülyékre ne hallgass, 30 ezerért a szaporítóktól kapsz. Elmondtuk, mennyi a reális ár, a döntés a tiéd. Vagy ha ezt soknak tartod, akkor:
Akkor leírom neked, hogy a 30ezres kutyával mik történhetnek: átéltem, ott voltam, én hallotta sírni a gazdit is, a kutyát is. Tehát nem legenda, tény.
Kezdődött egy petynyi megfázással, ami durva lázba és később infúzióba csapott át, mert a kutya immunrendszere gyenge, mert a szaporító tesz rá.
Később (és itt még nem volt fél éves a kutya!) demodex. A kutya majdnem teljesen lekopaszodott, 3 naponta fürdetés, gyógyszer, injekciók tömkelege, mindez fél éven keresztül.
Rendbe jött. Majd jött a pseudomonas. Kis pálcika baktérium, ami bezabálja magát a kutya fülébe és ha nem kezelik megfelelően, akkor szétrohad a kutya feje belülről.
Mindezeknek a költésége eddig biztosan több volt, mint félmillió forint, de legalább a kutya olcsó volt, ugye?!
Ennyit a szaporítós kutyákról és arról, hogy mit élhet át a gazdi mellette. Nem mindet lehet sajnos megmenteni és akkor azt is láthatja a gazdi, hogy a kis élet a kezei között folyik el, akkor is ha éjjel-nappal vele volt, hogy megmentse.
Erre az útra te ne lépj, a reális ár valóban 100.000 Ft. Egyszer és nem félmillió 1 év alatt és ki tudja mi jön még.
Fajtiszta, tehát annyit tudunk, hogy kutya.
Oltva is van, féregtelenítve, akkor már csak ivartalanítani kell és mehet ajándékba felelős gazdáknak szerződéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!