Furminator tényleg olyan jó mint ahogy a leírásban írják?
Igen!
Bár én szerintem nem az eredetit vettem meg, vaterán rendeltem anno 3000ft volt, vagy nem eredeti, vagy csak régebbi típus, de tök mindegy. Megváltás volt.
Pelyhes, nyuszis tapadós szőrű volt a macskám és amikor megszületett a fiam egyszerűen nem viseltem el a macskaszőrt sehol. Az meg mindenhol volt. Megvettem, bazárkóztunk a fürdőbe és egy normál szemeteszsákkal! kiszedett. A macskán annyi látszott, mintha egy kicsit fogyott volna, de ennyi. Utána komolyan sehol nem láttam pár hétig tapadós macskaszőrt, max 1.-1 hosszút, meg bajusszt. Azokat a ragacsos szösztelenítővel leszedtem a kárpitról és annyi. Ikeában azt is tök jót lehet kapni jó áron.
Érdemes heti rendszerességgel használni a furminátort és alig hullik úgy a szőrük.
Sajnos már nem él a macskám, tovább adtam a fésűt a sógornőmnek, de náluk is bejött.
Nekem benti kutyus. Azt olvastam hogy nem levágja a szőrt csak az elhalt szálakat szedi ki.
Egyszer sem próbáltad ki? Pici felületen sem? vagy nyáron?? Én is olvastam hogy valakinek tönkretette a kutyája bundáját ettől én is félek, de sok jót is olvastam róla már hetek óta a furminátorról olvasgatok.
Nem mindegy milyen kutyafajtára használják a furminátort!!!
Mikor kutyakozmetikus gyakorlaton voltam, egy nő hozott egy Havanese-t,hogy furminátorozta,a kutya úgy nézett ki mint akit megtéptek és csodálkozott a nő,hogy a kutyának fáj! Hát persze,mivel a havának nincs aljszőre a rendes szőrét tépte szerencsétlennek -.- Neki ezt ajánlották.
Remek volt!
Kutyafajtája nagyon nem mindegy ha furmiról van szó.
Kiállítási kutyánál meg nem szokták használni. Max ha pár hónapon belül nem megy kiállításra.
Aljszőr ad tartást a szőrnek vmelyik fajtánál így kiállítás előtt nincs furmizás.
Hobbi kutyánál mindegy.
én kaptam, az eredeti áron nem vonzott, de a másolatai nekem mind ugyanolyannak tűnnek, azok még jó áron vannak.
szerintem nagyon jó, de nekem nem volt akkora megváltás. kb ugyanannyi szőrt szed ki, viszont lassabban és kicsit roncsolva a bundát (félhosszú-hosszú szőrű kutyám van), mint egy sima egysoros szőrgereblye. én használom a furmit, egy gereblyét, egy tükrös kefét, egy sima kefét és egy sima fésűt, mert minden tájékáról mással jön le a legtöbb szőr.
amiben viszont verhetetlen, az a rövid szőr kiszedése. a lábán, vállán stb. ahol rövidebb a szőr, mással tényleg nem tudom kiszedni, a furminátorral meg ömlik ki belőle.
szóval attól függ, hogy jó -e, hogy milyen kutyád van. én hosszű szőrre csak akkor vennék, ha nem zavar, hogy valamennyit azért "vág" a bundán, ha sokat használod és durvábban akkor sprőd lesz a szőr.
Köszönöm a válaszokat.
A kutyámnak 5cm a szőre kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!