A menhelyről fogadtam örökbe 1 éves kutyust. Sétáltatáskor ahogy meghall kutyaugatást, vagy macskaszagot érez el kezd húzni, alig tudom visszatartani. Valaki azt mondta, bottal üssek rá. De én nem akarom bántani. Hogy tudnám nyugodt sétára szoktatni?
Fontos, hogy végig legyél nyugodt, ne húzd föl magad. A cél az, hogy a te akaratod érvényesüljön (nyugodt séta tovább) és ne a kutyáé (ugatás, húzás).
Meg kell tanítani neki a NEM és/vagy a HAGYD parancsszót.
Semmiképpen se üss rá bottal (elég barom aki mondta...).
Sétáltok, amint látod rajta, hogy hegyezi a fülét és már készül a műsorra, rászólsz, hogy NEM. Nyomatékosítás kedvéért nagy lendülettel meg is fordulhatsz és indulhatsz a másik irányba. Ha lenyugodott, mehettek vissza az eredeti irányba.
Másik módszer, hogy addig nem fojtatjátok a sétát, amíg le nem nyugszik, ha 3 percig kell ezért egy helyben ácsorognotok akkor 3 percig ácsorogtok.
AZ a titka az egésznek, hogy ki kell követelni a nyugodt magatartást a kutyától és nem szabad idegeskedni (tudom, néha nehéz).
Na hát azt a sétát megnézném, amíg addig kell ácsorogni, amíg lenyugszik a kutya :D
Kutyasuli ;)
hehe az én kutyám anno ide-oda húzgált, persze nem rohanvást csak amolyan nyugdíjas tempóban.
Ha arra várok még mindig ott állok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!