Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszéd szobába be került...

A szomszéd szobába be került egy bolhás kutyus, de nem akarnak tenni ellene. Nekünk viszont van egy 6 hetes kis Yorkienk mit tehetünk, hogy el ne kapja?

Figyelt kérdés
Amint említettem a fentiekben a probléma az lenne, hogy a szomszéd szobába (öcsém & barátnője)szereztek egy szoba kutyust. Ami kiderült, hogy igen csak BOLHÁS, és az én szobámat ami tőlük elválaszt, csak egy vékony fal választja el...> és még az ajtó is egymással szemben van...Szóval nagy rá az esély, hogy ide is be férkőznek. Pénteken fogok menni én is a szoba kutyusomért egy kis 6 hetes Yorkshire Terrierét és mivel olyan fiatal, hogy bolhanyakörvet nem tehetek rá... cseppet s bolha sampont sem használhatok.. mit tehetnék?? Elektromos kütyü vagy bármi hasonló bolha irtó van-e? És használ? Nem szeretném, ha emiatt bármi baja is lehetne. A válaszokat előre is köszönöm!

2016. febr. 17. 21:44
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
[link] Ő lenne a kis kutyus
2016. febr. 17. 22:27
 12/23 anonim ***** válasza:
82%
Erről a képről én meg nem tudom állapítani, mi lesz belőle, de több jel is arra mutat, hogy ilyen helyről TILOS kutyát hozni. A többit is elviszik vasárnap? Jó zsúfolt hétvége. Vagy talán nem is a gazdik jönnek értük, hanem a kereskedő kamionnal, hogy kivigye őket Olaszországba? Ami amúgy illegális, mint ahogy az is, hogy 8 hetes kora előtt eladja.
2016. febr. 17. 22:31
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, mennyiért veszed? Csak mert az ár is sokat elárul. 100-150 ezer alatt nem kapsz fajtatiszta, egészséges yorkit.
2016. febr. 17. 22:35
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszik el, amikor odaadja őket, tenyésztőnél nem opció, hogy 8 hetes kor előtt, mert tudja, hogy ezzel törvényt sért.

Biztos vagy benne, hogy törzskönyv az, amit kapsz? Láttad a szülőkét? Sajnos tapasztalat, hogy sokakat meg tudnak vezetni ezzel, mert az emberek jórészének halvány fogalma sincs, hogy kéne kinéznie egy törzskönyvnek, mitől hivatalos és valódi. A környékünkön is ismerek olyat, aki a mai napig hiszi, hogy az oltási könyv a törzskönyv, mert a szapi ezt mondta neki anno. Közben meg a vak is látja, hogy a kutyának köze nincs a standardhoz. Tehát a kutya mellé járnia kell a szerződésnek, az oltási könyvnek és a törzskönyvnek: ez három különböző dokumentum. (A számlát meg se említem. :))

2016. febr. 17. 22:37
 15/23 A kérdező kommentje:
85.000ft-ért. Épp ezért nem is szeretném, hogy valami féle gyors riasztó vagy irtó szeret találjak amit javasolhatok akár az öcsémnek vagy amivel megóvhatom, hogy a jövevény is elkapja.
2016. febr. 17. 22:38
 16/23 A kérdező kommentje:
Horrorisztikus, hogy mennyire rá álltak a mai világban az emberek erre a "pénzkeresési lehetőségre".
2016. febr. 17. 22:40
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiért veszed és ilyen helyről??? Tegyél még hozzá 15 ezret és hozz egy normális helyről.
2016. febr. 17. 22:41
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Az öcséd kutyáját Neostomosan-os vízben kell megfürdetni, állatpatikában lehet kapni, nem túl drága de hatásos. Ha nagyon bolhás, akkor 1-2 hét múlva meg is kell ismételni, valamint ugyanezzel az oldattal végigfújkodni a kutya helyét, réseket, olyan helyeket ahova a bolha eljuthatott, petét rakhatott, mert különben előbb-utóbb visszafertőződtök.

Exspot csepp alkalmazható már fiatal kutyán is, de megjegyzem attól hogy a te kutyádba esetleg nem megy bele, a bolha még vidáman elél az embereket csípve is, ha nincs kiirtva mindenhonnan, tehát önmagában egy cseppentő nem megoldás.

2016. febr. 17. 22:49
 19/23 anonim ***** válasza:

Az én kutyám a 6 éve alatt 1x lett bolhás (egy sünitől).

Azonnal mentem állatorvoshoz, hogy mit ajánl. EGy cseppet kaptam, ami ugyan 9000 Ft körül volt, de véglegesen, és nagyon gyorsan kiirtotta a kutyám bolháit. Ez fél éve volt, azóta sem tértek vissza.

Szóval ha az öcséd nem akar, akkor vegyél te a kutyának bolha elleni szert, mert mindannyiótok érdeke, hogy a veletek élő kutya bolhátlanítva legyen.

A szaporítóra meg nem mondok semmit ahonnan kutyát veszel...

2016. febr. 18. 12:59
 20/23 anonim ***** válasza:
52%
De jó, hogy pénzelitek a szaporítókat, akik emiatt sosem hagyják abba, közben tömve vannak a menhelyek! Miért nem jó egy mentett kutyus, nezd csak egy random oldalon milyen reménykedő tekintetű kis drágák várnak otthonra: [link]
2016. febr. 18. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!