A szomszéd szobába be került egy bolhás kutyus, de nem akarnak tenni ellene. Nekünk viszont van egy 6 hetes kis Yorkienk mit tehetünk, hogy el ne kapja?
Akkor viszik el, amikor odaadja őket, tenyésztőnél nem opció, hogy 8 hetes kor előtt, mert tudja, hogy ezzel törvényt sért.
Biztos vagy benne, hogy törzskönyv az, amit kapsz? Láttad a szülőkét? Sajnos tapasztalat, hogy sokakat meg tudnak vezetni ezzel, mert az emberek jórészének halvány fogalma sincs, hogy kéne kinéznie egy törzskönyvnek, mitől hivatalos és valódi. A környékünkön is ismerek olyat, aki a mai napig hiszi, hogy az oltási könyv a törzskönyv, mert a szapi ezt mondta neki anno. Közben meg a vak is látja, hogy a kutyának köze nincs a standardhoz. Tehát a kutya mellé járnia kell a szerződésnek, az oltási könyvnek és a törzskönyvnek: ez három különböző dokumentum. (A számlát meg se említem. :))
Az öcséd kutyáját Neostomosan-os vízben kell megfürdetni, állatpatikában lehet kapni, nem túl drága de hatásos. Ha nagyon bolhás, akkor 1-2 hét múlva meg is kell ismételni, valamint ugyanezzel az oldattal végigfújkodni a kutya helyét, réseket, olyan helyeket ahova a bolha eljuthatott, petét rakhatott, mert különben előbb-utóbb visszafertőződtök.
Exspot csepp alkalmazható már fiatal kutyán is, de megjegyzem attól hogy a te kutyádba esetleg nem megy bele, a bolha még vidáman elél az embereket csípve is, ha nincs kiirtva mindenhonnan, tehát önmagában egy cseppentő nem megoldás.
Az én kutyám a 6 éve alatt 1x lett bolhás (egy sünitől).
Azonnal mentem állatorvoshoz, hogy mit ajánl. EGy cseppet kaptam, ami ugyan 9000 Ft körül volt, de véglegesen, és nagyon gyorsan kiirtotta a kutyám bolháit. Ez fél éve volt, azóta sem tértek vissza.
Szóval ha az öcséd nem akar, akkor vegyél te a kutyának bolha elleni szert, mert mindannyiótok érdeke, hogy a veletek élő kutya bolhátlanítva legyen.
A szaporítóra meg nem mondok semmit ahonnan kutyát veszel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!