Miért szólhatják le a legtanulatlanabb emberek azokat akik komoly munkát fektetnek a következetes kutya tenyésztésbe?
21:39
Nekem az emberi kapcsolatoknál jóval fontosabb egy kutya, de szaporító rám kutyát nem tudna rám tukmálni. Nem a pénz hanem a minőség miatt. Tetszik az idézet mondandója. És igen, az ilyennek nem hogy kutya nem kéne, aranyhal sem.
Következő
Nem a kutyával van baj, hanem hogy te jóhiszeműen megveszed harmincezer forintért a kölyköt, ahelyett hogy egyet akkor már inkább elhoznál a menhelyről, ezzel csak a szaporítónak teszel jót. Ha nem tudná eladni a kölyköket nem szaporítaná. Te egy vagy a sok közül, egy kiskutyának biztosítasz jó körülményeket, de a többivel mi lesz? És jó helyre írtad, hogy akinek nincsen pénze kutyája se legyen. Ez az én agyamból kipattant ötlet, mert bocs, de én annak vagyok a híve, hogy a jelenleg válságot nehogy már a kutyák szívják meg. Amikor egy normális minőségű 15 kilós táp 13 ezer forint minimálisan, akkor ezen érdemes elgondolkozni, tudja-e a gazda ezt biztosítani. Ha nem, akkor vegyen plüss kutyát. Occsó és nem eszik (Y) A menhelyről elhozott kutya meg főleg nem gáz. Egy tenyésztő egy kutyára se mondja, hogy gáz. De gazdára már igen. És azt is írtam, hogy jelentkeztem menhelyre segíteni az olyan állatokon, akik ilyen helyzetbe kerültek mások agybaja miatt, te is inkább így segítenél.
21:54
Aha akkor jól beletrafáltam, tudod inkább legyen egy olyan helyen a kutya,ahol nem kap 13ezer ft-s kaját,hanem csak 8ezer ftsat,mint egy telepen a s zarban feküdve étlen szomjan! Ki tudja mi lesz ott vele,miért kell lenézni a nem olyan gazdagokat.mint pl te?
En csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy egy kiskutyat - habar tudom milyen nehez -, de nem szabad elhozni szaporitotol csak azert, mert megsajnaltad es felsz, hogy rossz sorsa lesz. A szaporito ugyanis magasbol szarik ra, hogy miert veszed meg a kutyat. A lenyeg, hogy penzt adtal neki erte. Es ha sok olyan van, aki sajnalatbol vesz kiskutyat, az ot csak arra fogja motivalni, hogy meg tobbet gyartson. Ha engem csak a penz erdekelne es nem a kutya, akkor en is kopnek ra, hogy miert veszik meg, ha egyszer megveszik.
Viszont, ha a szaporitotol senki nem veszi meg a kutyait, akkor kenytelen abbahagyni a szaporitast, mert nincs ra kereslet.
Ezert NE VEGYETEK SAJNALATBOL KISKUTYAT!
Az utolsónak: ezt miért nem bírja mindenki végiggondolni?
Ha elhozok szánalomból egy kölyköt, egy kutyát megmentek és ezzel megpecsételem legalább további 15-20 kutya sorsát, mert ugye el tudta adni ezt az almot is, nosza gyorsan csinál még néhányat.
Csak pár gondolatot írnék, ugyan is nekem is "kinyílt a bicska a zsebembe", a hozzászólásokat olvasva.
Én is tenyésztek. Nincs nagy tenyészetem, 2 szuka 1 kan, mert tisztában vagyok azzal, hogy ennyit tudok eltartani úgy, hogy semmilyen egészségkárosodás ne érje a kutyáimat és mindent megadhassak neki. Rendszeresen járunk kiállításokra, minden kutyámnak vagy tenyészszemléje, és szűrve vannak a fajta "jellegzetes" egészségügyi problémáira, és szerencsére, mindre negatívak. Nincs minden évben almom, nem is tudnék annyit vállalni. Az oltások, a megfelelő táp és táplálék kiegészítőn kívül, egyéb dolgot is kapnak, illetve rendszeres kozmetika - hosszú szőrű fajtával foglalkozom -
Mikor van kölyök és felhív a "kedves érdeklődő" a kedvenceim a következők: Mennyibe kerül a kutya? És miért ennyi? Én ezt a kutyát akár 10.000ft-ért is megkapnám!!! Mit eszik ez, aranyat???
Nem kérem szépen, az én kutyáim nem esznek aranyat, csupán biztosítom a leendő tulaj arról, hogy a kutyájának szép hosszú élete lesz, mert nincs agyon tenyésztve, a szüle szűrtek az esetleges betegségekkel szemben, minden oltást megkapnak, minőségi táppal vannak etetve, jól szocializáltan...
Hogy miért vannak olyan sokan a menhelyi kutyák??? Ahogy előttem is írták már, ha szaporítótól vesznek kutyát, őt támogatják! Ki tudja milyen betegségei vannak annak a szegény kutyának, amiért később túladnak rajta! Vagy a szaporító sem tudja eladni, és kikerülnek az utcára!!!
Természetesen tenyésztő és Tenyésztő között is van különbség ahogy szaporító és Szaporító között is...
Ne haragudjatok, ha túl hosszú lett a mondandóm...
10:35
Gondolom Te is órákig tudnád sorolni a példákat.
Nekem a kedvencem: Néhány éve felhívott valaki, hogy mennyi egy kölyök. Mondom az árat. (igen, általában közlik, hogy van már 10 ezerért is, szoktam ajánlani, hogy akkor vegyen onnan és egy bérletet az állatorvoshoz az árkülönbözeten. Ezek után tőlem biztosan nem kap) De ezt a hapsit nem riasztotta az ár, közölte, hogy ha ilyen jó ára van, akkor kettőt kér, mert milyen jó buli lesz majd neki is árulni a kölyköket.
Fél óra szájtépéssel elmagyaráztam, hogy mennyi az annyi és hogy majd ha mindazokat a dolgokat tudni fogja, amit én 15 év alatt megtanultam a fajtáról, akkor máshogy fog gondolkodni. Egyébként meg neki nincs eladó kutyám.
13:21, igen, órákat tudnék mesélni, de te is ahogy a soraidat olvasom.
Az ilyen emberek több dologba sem gondolnak bele. A tenyésztés nem arról szól, hogy van egy kanom meg egy szukám, azoknak meg kölykei... Annyira összetett. Aki a fajta érdekeit nézi, és a legjobbat akarja, akar tanulni, kihozza a kutyáiból a legjobbat - egyrészt már alapból olyat vásárol, amiben meglátja azt a kicsi pluszt, amitől másabb a többi kölyöktől - az nem tud annyit kérni a kölyökért, ami neki reális lenne. Mert egyszerűen nem lehet.
Az ilyen emberek továbbá abba sem gondolnak bele, hogy a kölykök sem csak szimplán megszületnek és kész. Az én fajtámnál bizony keményen ott kell ülni az ellető láda mellett és segíteni az anyának ha arról van szó -bár ezt minden lelkiismeretes tenyésztő megteszi- Nevelni a kölyköket a legjobb tudásod szerint.
És természetesen vannak olyan dolgok is, amiket NEM tudnak megfizetni neked! Azt amikor a kölykök kinyitják a szemüket. Elkezdenek járkálni. Megismernek, felismerik a hangod! A kiállításon látni, hogy a "te" kutyád győzött. Majd a lelkiismeretes gazdiktól megkapni a képeket, hogy milyen "nagylány, nagyfiú" lett már a kicsi "esetlen" kölyökből, és hogy mennyire szeretik! Na ez az a dolog, ami miatt megéri tenyészteni!
Csak sajnos a szaporítók ebbe nem gondolnak bele... Nekik ez mind, csak pénzforrás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!